Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: danio  (Przeczytany 1399 razy)
mila
Stały użytkownik

« : Listopad 08, 2005, 16:17:29 »

Cześć!!!
Dzisiaj rano zauważyłam, że samiczka mojego dańka (ona kropkowana) wpadła w szpony siatki. Miałam zamiar je rozmnożyć, więc wsadziłam kotnik własnej roboty do małego akwa. Samiczka utknęła, bo chciała chyba uciec. Gdy tylko to zobaczyłam, to ją jak najszybciej uwolniłam rozcinając siateczkę w tym miejascu, gdzie ona była. Na ciele jednak ma od tego odciski i rany, ale są chyba raczej spoko. Ale czy ona przeżyję? Na początku gdy ją wypuściłam, to leżała na dnie kotnika bokiem, teraz pływa już trochę bardziej, ale te ruchy są takie troszkę niepewne.
Proszę o pomoc.
p.s. wlałam do akwa troszeczkę MFC, ale nie dużo, mniej niż trzeba. nie mam nic innego.

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
Splender
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 11, 2005, 00:08:05 »

chyba nie pozostaje ci nic innego tylko czekać, możesz zapewnić rybce lepsze warunki do chorowania (oddzielne akwa, mniejszy prąd wody). BTW na twoim miejscu nie wlewał bym MFC, po co truć rybki chemią ewentualnie w zbiorniku kwarantannowym. MFC o ile się nie mylę stosuje się przeciwko pasożytom więc, czyż nie lepiej było wykąpać go w zwykłym nadmanganianie potasu :idea:  :?:
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2005, 07:49:36 »

zapomniałam napisać, że rybka zdechła 9.11.2005r. w nocy. Rano gdy ją znalazłam leżała przy powierzchni zdechła. :cry:

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: