Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Kiedy młode nadają się do sprzedaży/oddania?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiedy młode nadają się do sprzedaży/oddania?  (Przeczytany 2051 razy)
Bubo bubo
Stały użytkownik

« : Listopad 02, 2005, 19:56:15 »

W jakim wieku Wy oddawaliście/sprzedawali młode rybki?? Mam około 40 młodych pielęgnic perłowych, w niedzielę minęło im 7 tygodni od chwili złożenia ikry. Obecnie same już jedzą artemię, rurecznik, rozwielitkę. Dokarmiam je też Microvitem. Mierzą około 2,5 cm długości. czy tej wielkości rybki nadają sie już do sprzedaży? Pytam, gdyż rodzice moich małych po raz kolejny złożyli ikrę Smiley i potrzebuję miejsca dla nowego przychówku. Zbyt miałbym zapewniony, tylko czy rybki nie są jeszcze zbyt małe?? Chętnie bym się dowiedział jak inni postepują w takich wypadkach.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2005, 20:19:46 »

Jasne że możesz sprzedać ale nie do zoologa bo będzie nie warto i je tam zamęczą.lepiej sprzedaj albo daj komóś po znajomości Cheesy
Ps. one są zmodyfikowane genetycznie, czy kożystarz z pomocy UFO Smiley

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2005, 23:50:00 »

A dlaczego mają być zmodyfikowane genetycznie, albo mam korzystać z pomocy UFO?? Smiley wytłumacz bom za tępy zeby to pojąć Smiley

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: