Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: skalary  (Przeczytany 1571 razy)
Lolcia
Nowy
*

« : Październik 08, 2005, 19:18:31 »

witam mam w akwa 4 skalary.jeden z nich ciągle gania swoich kolegów czy jest to normalne :?:

pozdrawiam:)
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 08, 2005, 19:44:37 »

Tak, jest to normalne. Ustalają hierarchię. A tak z ciekawości - napisz w jakim akwarium je trzymasz...
Bojowniczka Skalarynka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 31, 2005, 19:01:44 »

ja tez mam  skalry
 2  skalary

wlasnie wczoraj dostalam

nie krzycznie na mnie mam  je w kuli  i wiem ze  tam nie pownny byc Sad

ale ja zmienie akwarium  jak je  zobaczylam w  tej kuli bez   powietrza  z  brzeczyka bez  filtra to az mi sie  srece krajalo

mam nadzieje ze juz niedlug  podziele sie  z wami nowinami na temat nowego  awarium

wiec  tak  dla nowicjuszki

szukam  takie  kawariumw ktrorym  nie bede miala zbyt wyszukanych  rybek  i zbyt  wyszukanych okazow  roslin  bo  jeszcze nie umiem  fachowo  sie  tym zajmowac a nie chce  niczego z mojej  winy i niedoswiadzenia zmarnowac ....

co polecaci
 jakie   kupic i co  w nim miec  ( 2  skalary juz mam)

Marta i 2  skalary Smiley ( i  york ale  to  tak na  dodatek )
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2005, 03:53:10 »

jest pełno opcji. jak narazie uratuj swoje dwa skalary i kup wieksze akwa. wysokie 150l albo jeszcze wieksze w zaleznosci na co mozesz sobie pozwolic. i wtedy mozna pomyslec o reszcie obsady.

60l- ogólne
220l-in progress
Bojowniczka Skalarynka
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 01, 2005, 20:49:25 »

dziekuje  za odpowiedz ... niestety   poki co udalo misie  "skombinowac" akwarium tylko o wymiarach :

30 cm wys
25 cm dl
22 cm szerokosc

ja wiem ze wy pewnie  kotniki ma cie  wieksze ... ale w swieta  udalo mi sie  tylko  skombinowac  takie  akwarium....

niestey   na wieksze  rybki musza  troche poczekac bo  musze  sporo kasy  uzbierac (  bo  przeciez  ryby nie beda mieszkac  tylko  w akwarium ale wiele innych  rzcezy  jest im potrzebne - ja jestem  poko co zielona ale jak zaczelam czytac i notowac  sobie  co mi jest potrzebne  to sie  zalamalam moj  york  tyle  nie koztuje co  to mieszkano  i wyposazenie  dla  rybek  )

zostalam " uszczesliwiona " rybkami .. i  faktycznie  ucieszylam sie ... a le potem jak zaczelam sie  dowiadywac  ze skalary  to  bron  boze w  kuli  ze  akwarium musi miec min  50 cm wysokosci ...  ze najlepiej 120 l...

mnie sie  bardzo  podobaja bojowniki (  wiadomo  jestem  laikiem  do tego   babka a kobitki patrza na  strone  wizualna a  bojowniki maja ladne kolorki i tak mnie przyciagnelo do tyc  rybek ) ... no ale  dowiedzialam sie  ze   bojownik nie moze byc ze skalarami .. wiec   musze sobie  opuscic na przyszlosc ....

poki co w tym nowym  ( nadal  miniaturowym) akwa beda sobie mieszkac  2  skalay i mam nadzieje ze bedzie im lepiej ....Smiley

Marta i 2  skalary Smiley ( i  york ale  to  tak na  dodatek )
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: