dziekuje za odpowiedz ... niestety poki co udalo misie "skombinowac" akwarium tylko o wymiarach :
30 cm wys
25 cm dl
22 cm szerokosc
ja wiem ze wy pewnie kotniki ma cie wieksze ... ale w swieta udalo mi sie tylko skombinowac takie akwarium....
niestey na wieksze rybki musza troche poczekac bo musze sporo kasy uzbierac ( bo przeciez ryby nie beda mieszkac tylko w akwarium ale wiele innych rzcezy jest im potrzebne - ja jestem poko co zielona ale jak zaczelam czytac i notowac sobie co mi jest potrzebne to sie zalamalam moj york tyle nie koztuje co to mieszkano i wyposazenie dla rybek )
zostalam " uszczesliwiona " rybkami .. i faktycznie ucieszylam sie ... a le potem jak zaczelam sie dowiadywac ze skalary to bron boze w kuli ze akwarium musi miec min 50 cm wysokosci ... ze najlepiej 120 l...
mnie sie bardzo podobaja bojowniki ( wiadomo jestem laikiem do tego babka a kobitki patrza na strone wizualna a bojowniki maja ladne kolorki i tak mnie przyciagnelo do tyc rybek ) ... no ale dowiedzialam sie ze bojownik nie moze byc ze skalarami .. wiec musze sobie opuscic na przyszlosc ....
poki co w tym nowym ( nadal miniaturowym) akwa beda sobie mieszkac 2 skalay i mam nadzieje ze bedzie im lepiej ....