Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zaradzic problemom ??  (Przeczytany 1714 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Październik 31, 2005, 23:15:26 »

prosze o napisanie mi: 1. jak sobie radzić aby uniknąć mętnej wody ?? 2. a jezeli juz jest to co zrobić aby była znowu przejrzysta ?? 3. jak zlikwidować glony w akwa jezeli glonojad nie daje sobie rady ( sam nie wiem czy poradza tez cos na to otoski lub kosiarki ) ?? 4. jaka ryba lepsza do jedzienia glonow otosek czy kosiarka ?? 5. czy glony mogą być przyczyną metnej wody ?? 6. lub moze  przyczyną śmierci ryb ?? prosze o odpowiedzi na pytania.

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2005, 13:58:02 »

u mnie jest tak ze jak dam duzo mrozonki albo jedzonka to sie robi metna ale po 2-3 dniach filtr przeczysci wszystko oczywiscie przy skapym karmieniu. jesli jest tak strasznie to moze zastanow sie nad filtracja i oswietleniem?stare lampy?za maly filtr?jesli ryby maja brudna wode z azotanami to moze byc przyczyna zdechniec oczywiscie.czasem nawet zdechla ampularia zameci niezle wode.[/list]
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2005, 14:05:03 »

a co z glonami ?? mogą byc przyczyną  metnej wody lub smierci ryb ?? glony tez powstaja jesli za duzo sie wrzuci mrozonki ??

jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2005, 14:06:07 »

filtr jest okey i lampa tez

kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 01, 2005, 19:13:47 »

jesli jest duzo jedzonka wogole nie tylko szczegolnie mrozonki rozklada sie ono i brudzi wode. podobno glony tez sie rozwijaja jesli woda wodociagowa zawiera duzo zawiesin ktorymi glony sie zywia. mysle ze glownie chodzi o fosfor
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: