Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krzyżowanie gupików  (Przeczytany 6230 razy)
Kazik
Stały użytkownik

« : Wrzesień 26, 2005, 14:23:04 »

Witam Mam kilka fajnych gupików które same się mnożą i wychodzą z tego całkiem ciekawe młode.
Wczoraj wieczorem wpuściłem do ogulnego gupika z cytrynowymi płetwami i czarnymi kropkami( cały jest taki tyle że na reszcie ciała są większe kropki)
Chciałem zacząć je celowo krzyżować tylko niewiem jak odłowioną pare zachęcić do zwiększenia populacji w moim akwarium.
Kiedyś słyszałem o dolewaniu wody po porodzie ponieważ zawiera ona chormony. Wiem że to skutkuje tak że samice przebywające w jednym kotniku rodzą na ,,hura" Jeśli ktoś ma doświadczenie w krzyżówkach prosze o odpowiedź

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 26, 2005, 18:32:42 »

krzyżując takie 'tygryski' z innymi nie plamiastymi gupikami powinieneś mieć takie w czarne kropki ale w kolorach nie żółtym ale czerwonym pomarańczowym itp. i będą miały jeszcze mniejsze płetwy niż te mono-kolorowe. u mnie tak jest i szukam teraz jakiegoś smakosza takich gupików :wink:
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2005, 18:52:31 »

Jednego mi dzisiaj ryby zagryzły ale został drugi.
Akwa dla niego i samiczki musi mieć roślinki?
Co zrobić żeby samiczka była bardziej chętna, oprucz dolania wody po porodzie dodać jeszcze coś?
Myśle że jutro - po jutrze będe miał poród

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 28, 2005, 10:19:41 »

co znaczy bardziej chętna? wyższa temperatura ok. 26-28 powoduje krótszą ciążę do jakichś 4 tyg. ale tez większy metabolizm rybek.  rośliny przydadzą sie jeśli chcesz żeby mieczyki były głodne :twisted:
meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 28, 2005, 17:24:58 »

polecam ci książe autorstwa panów: Marek łabaj i Lucjan Madej pod tytułem Gupik. Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na nurtujące cie pytania gdyż ci dwaj panowie śa uznanymi na świecie chodowcami tych pięknych rybek .Bardzo wyczerpjąca ksiązka na temet gupików lepszej poprostu nie ma pozdrawiam
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 28, 2005, 17:37:36 »

Mam pytanko mianowicie ile ta książka kosztuje bo jeśli koło 100zł to wole jeszcze jedno aqa

meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 28, 2005, 20:03:31 »

jeżeli ci na niej bardzo zależy moge ci ją sprzedać za 30 złoty plus koszty wysyłki lub odbiór osobisty mieszkam koło katowic oczywiscie wczesniej mogę ci przesłać na email zdjęcia tej książi ale jest ona w bardzo dobrym stanie
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 28, 2005, 20:04:25 »

jestem zainteresowany prześlij

meeka1
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 28, 2005, 20:20:45 »

widze że jestes na forum wejdz na moje gg numer 5076241 to pogadamy jestem teraz na niewidoczym ustawiony
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: