Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Zmiana Akwarium! Bede wdzieczna za pomoc :-)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana Akwarium! Bede wdzieczna za pomoc :-)  (Przeczytany 1451 razy)
Madzia
Nowy
*

« : Październik 21, 2005, 12:46:21 »

WItam serdecznie. Stan mojegoobecnego akwa- 5 gupikow (2 panie i 3 panow....) najprawdopodobniej 5, bo moze jakies male sa miedzy roslinkami, bo ostatnio smaiczka mi urodzila, ale nie wiem czy wszytskie wylapalam :-) i kilka neonow innesa (pewnie ebde je oddawac koeldze, bo on chce zalozyc akwa z miekka woda wlasnie dla neonow specjalnie, wiec tam im bedzie lepiej...

No i chce zmienic w najblizszym czasie akwarium na wieksze (moje ma ok 20 litrow). no i potrzebuje pomocy, zeby rybkom sie nic nie stalo :-)

Wiec szafka, na ktorej moge postawic akwarium, ma wymiary blatu 73 cmx 37cm (wiem.. malo.. ale pokoj mam maly i nigdzie nic wiekszego mi sie nei zmiesci). Chcialam sie zapytac po 1. gdzie w trojmiescie mozna w miare tanio dostac akwarium?? i czy pokrywa jest konieczna??? w tej chwili nie mam, ale mam lampke ze swietlowka czy jarzeniowka ( taka dluza zarowka) i roslinki rosnajak glupie :-) ).  Jaki najlepiej mam kupic filtr?  i grzalke? (moge mei cbez termostatu, zawsze pamietam, ze ejst wlaczona i pilnuje bardzo temperatury) i co jeszcze mam tam dokupic? jaki zwirek najlepiej ( teraz mam bialy dosc duze kamyczki.... niby ladnie wyglada, ale nie wazne ile go bym myla i patrzyla, to srasznie wode brudzi.... jest taka metna).. No i jak juz bede miala wszytskow  srodku, to jak mam zrobic z woda??? wlac do akwarium z jakimis uzdatniaczami, czy sama i zeby sie odstala ? i ile ma sie odstac?? zeby nic sie rybkom nie stalo.....

no i jakie rosliny najlepiej?? mi sie bardzo podoba taka jakby trawka i kamienie... ale nei wiem skad mam wziasc:-)

Na razie to by bylo chyba na tyle ... Czekam na rady.. i Pozdrawiam serdecznie!!!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 21, 2005, 12:53:05 »

Cóż Madziu, można tu wiele napisać, ale najprościej będzie jeśli zaczniesz od tego: http://akwarium.prx.pl/port/modules/zalozenie/

Grzałkę kup z termostatem, pokrywa się przyda, uzdatniaczy nie lej - wystarczy, że woda będzie odstana. Resztę masz w powyższym linku.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: