Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: elektrozawór  (Przeczytany 1807 razy)
mario24
Nowy
*

« : Październik 25, 2006, 15:11:58 »

witam
Może jest tu jakis ekspert , który mi wyjasni czym różni się elektrozawór 12V ACL od elektrozaworu 12V C.E.M.E i który z tych zaworów byłby odpowiedniejszy do butli 1,5kg, a może w ogóle powinien to byc elektrozawór na napiecie 230V ?
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 25, 2006, 18:07:39 »

Ekspertem nie jestem, ale powiem co wiem. Zawory różnią się ceną i producentem  Wink,  ACL i CEME to firmy produkujące miedzy innymi elektrozawory.

385 l - dyskowce
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 25, 2006, 20:26:00 »

a sam sie z ciekowsci pod tym podlacze bo za niedlugo pewno bede mial ten sam problem ale mam troche inne zapytanie jaki elektrozawory byyl by dobry czyli jakosc i rozsadna cena albo sprawdzone i chwalone elktrozwory
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2006, 07:53:59 »

No cóż ekspertem też nie jestem!

Ale według mnie to należy sprawdzić elektrozawór pod względem obsługiwanego ciśnienia. Ważne to jest, ponieważ zależy w którym miejscu będzie elektrozawór instalowany i przy jakim ciśnieniu przyjdzie mu pracować.
Drugorzędną sprawą jest jego zasilanie, choć wydaje mi się, (tego nie wiem) że elektrozawór na napięcie 12V może mieć niższe parametry pracy to znaczy może wytrzymywać mniejsze ciśnienie robocze. Dlatego byłbym za zasilaniem 230V co dawało by pewność że zawór wytrzyma ciśnienie z butli. Oraz sam sposób zasilania, prościej jest podłączyć wszystko do gniazdka i do włącznika czasowego.

No tak wystarczyło poszukać - wszystko jak na dłoni jest tu: http://www.elektrozawory.com/

Tylko ceny przerażają  Angry
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2006, 07:56:59 wysłane przez KrystekGdynia » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: