Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czym żywić otoska????  (Przeczytany 3209 razy)
Erem
Stały użytkownik

« : Sierpień 18, 2005, 07:45:12 »

Wiatma

Wpuściłem nie dawno pierwszych mieszkańców i dałem im dopiero ze dwa razy jeść ale jedno mnie zmartwiło ponieważ otoski nie podpływają do jedzenie(w dzień przykleją się gdzieś a w noc pływają z jednej na drugą strone awka bez celu).
Pytanie brzmi czym karmicie swoje otoski?
Pozdrawiam.
PS:Jeszcze mam jedno pytanie, moje neonki siedzą koło kokosa cały dzień(tylko czasami jeden odważy się dopłynąć do połowy zbiornika to reszta za nim popłynie), to jest oznaka strach czy co?

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"-kłucił bym się.
jjoska
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 18, 2005, 15:25:20 »

Neonki to wrażliwe i wolno aklimatyzujące rybie. Daj im parę dni na aklimatyzację. w tym czasie mogą być jasne-niewybarwione, chować się po "kątach", nie przyjmować pokarmu itp.
CO do otosków nie mam z nimi doświadczenia, ale są to roślinożerne rybcie więc może spróbuj np. z gotowaną marchewką, kluseczkami z mąki i żółtka.

pozdrawiam Joanna

25l fire red i babaulti, 23l i bojowniki
zółw stepowy Ramzes Smiley
Erem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 18, 2005, 15:46:04 »

Czy to naturalne że neonek pływa blisko lustra wody i dołączył się od stada???
Pozdrawiam

rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2005, 16:51:32 »

Sam mam 6 otosków i wiem, że nie interesują się żarciem dla rybek - nie reagują na pore karmienia... A to dlatego, że 99 procent ich diety powinny stanowić glony! Otoski nie przyjmują pokarmu żywego... (jak jeden przypadkowo wlazł na ochtkę to odskoczył od niej jak oparzony Smiley ) Tak samo nie interesują się pokarmem w płatkach ani w granulkach zalegającym na dnie... Osobiście muszę jeszcze spróbować z sałatą sparzoną!
Istnieje jednak opcja, że w baniaku wolnym od glonów otoski mogą zdechnąć z głodu!

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
Erem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 19, 2005, 17:28:15 »

No właśnie martwie się tym że jeszcze mo padnę z głodu(pływają jak szalone przez całe akwa chyba że znajdą coś i przekleją się gdzieś, przewarznie siedzą na uszczelkach albo na kożeniu), lekarstwem na głud jest chyba tylko tabletki skaładające się z glonów.
Pozdrawiam

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: