Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co to za roślina ? pomóżcie  (Przeczytany 3163 razy)
A$
Stały użytkownik

« : Sierpień 10, 2005, 19:50:51 »

Być może moja niewiedza wzbudzi śmiech wśród niektórych, ale przeszukałem polskie i zagraniczne bazy roslin i nie znalazłem nic podobnego. Najbardziej zbliżona jest do Echinodorus tenellus lub do Ophiopogon japonicus "Kyoto Dwarf", tyle że rośnie jakby w jednej płaszczyźnie (liście wyrastają albo na lewo albo na prawo, a nie w rozetę). Do tego nie ma kłaczy tak jak te co opisałem, a jedynie sztywne i grube korzenie (rozmnaża się przez odrosty). Roślinie nowe liście wyrastają od środka. Co to jest?Huh Pomoże ktoś?
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2005, 21:05:47 »

zamiesc fotke, z opisu trudno cos wymyslec

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
kafarski
Gość
« Odpowiedz #2 : Sierpień 10, 2005, 21:52:37 »

z rok temu mialem takiego ''irokeza'' w akwarium ale nie moge ci powiedziec jak sie nazywa choc szukalem chyba z godzine w necie.u mnie niestety sie zmarnował.
eBonifacy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 11, 2005, 15:34:21 »

Witam. Nie jest to przypadkiem Chlorophytum?, roślina doniczkowa!

Pewien czas temu coś takiego kupiłem do akwarium i po paru dniach się zmarniało. Nie wiem, czy jest szansa ją utrzymać dłużej w akwarium. Ale irokez jest ładny. Smiley I moim mięście z powodzeniem sprzedawany jako roślina akwariowa.
A$
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 11, 2005, 20:25:22 »

Cytat: eBonifacy
Witam. Nie jest to przypadkiem Chlorophytum?, roślina doniczkowa!

nie to nie ta Smiley

nie mam niestety fotki (brak cyfraka), ale postaram się zamieścic fotki obu roślinek, które wspominałem

to winien być OPHIOPOGON
zaś to poniżej to ECHINODORUS

no tak, chyba jednak nie udało mi się wstawić fotek  nie jestem fachowcem w tej dzidzinie  
jeśli ktoś by chciał to proszę zajrzeć pod ten adres:
http://www.tropica.com/frameset_productcard.asp

Ostatnio zmieniony przez Sebastian dnia Czw 11 Sie 2005 22:50
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 11, 2005, 21:54:48 »

no tak, chyba jednak nie udało mi się wstawić fotek nie jestem fachowcem w tej dzidzinie

Obecnie nie ma możliwości umieszczania zdjęć wysyłając je na forum,ale zawsze mozesz je komuś podesłać żeby umieścił np na swojej stronie www, można również skorzystać z działu "Galeria forumowiczów".

385 l - dyskowce
A$
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 14, 2005, 07:23:30 »

niestety, nie można skorzystać z glarii, bowiem jakakolwiek próba połączenia z nią kończy się komunikatem:

Coppermine critical error:
Unable to connect to database !

MySQL said: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: