Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PALETKI  (Przeczytany 2251 razy)
kapitanclaw
Nowy
*

« : Sierpień 19, 2013, 10:31:02 »

No to tak... Nie wiem jak ugryźć ten wątek. W lutym postanowiłam zmienić akwarium i wybór padł na 140 litrów, dość wysokie. Trochę czytałam o paletkach i wiedziałam w jakich standardowych baniakach są trzymane (miałam świadomość że moje trochę małe) ale znajomy akwarysta powiedział mi że to nie jest problem. Że on sam hoduje swoje w 160 litrach a ma ich 8 sztuk. Więc od tego czasu mam 5 paletek. Póki co nieduże, ale szybko rosną. I teraz moje pytanie- jeśli, kiedy zachowuję wszystkie pozostałe warunki, regularnie podmieniam wodę itd czy mogą one zostać w akwarium tej pojemności? Czekam na opinie każdego, który czyta ten wątek.

...pewnie jakoś zniosę krytykę, ale jeżeli masz pozostawić samą krytykę, bez rad, to lepiej nie pisz nic Smiley
iro1979
Znawca nieznany
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2013, 18:24:31 »

Mam w 200l 2 skalary i moim zdaniem ten zbiornik jest dla nich za mały, odnoszę wrażenie, że nie zapewniam im odpowiedniego komfortu. Paletki to większe ryby, masz ich więcej i w mniejszym zbiorniku. Przeżyć przeżyją, ale czy będą czuły się dobrze?

kapitanclaw
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 20, 2013, 17:27:27 »

Dobrze, potwierdziły się tylko moje obawy. Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie mam zamiar sprzedać ryby. Umieszczę ogłoszenie na giełdzie, piszę także tutaj by zainteresowani mogli się dowiedzieć. odbiór wyłącznie własny W OKOLICACH CZĘSTOCHOWY
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: