Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pompy aquaela  (Przeczytany 1930 razy)
intros16
Nowy
*

« : Wrzesień 05, 2013, 21:11:28 »

Witam ,mam filtr aquael minikani 120 o z pompą o mocy 6W i przepustowości 650 l/h i widziałem na allegro ,że można kupić pompę od modelu multikani o mocy 6 W ale o przepływie 800l/h oraz od modelu midikani która ma również przepływ 800 l/h natomiast pobiera już 8W czy ktoś wie dlaczego tak jest??
szakallo
Bywalec

Bo rybka lubi pływać.

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 06, 2013, 07:05:13 »

Ta 8W to chyba od midikani jest ale podobno też pasuje do mini bo na stronie aquaela jest razem napisana.
Albo wirnik zmieniony i trochę więcej bierze W a w zamian wydajność większa.

intros16
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 07, 2013, 22:30:45 »

NO tak ale jedna ma przepływ 800 i druga a jedna ma 6W a druga 8 W i to mnie nurtuje dlaczego.
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 07, 2013, 23:44:13 »

widzisz to zależy jak im wyszedł dany filtr dlatego jeden pobiera 8W a drugi 6W. Zapewne ten co pobiera więcej i większy ma przepływ.
Ta 8W to chyba od midikani jest ale podobno też pasuje do mini bo na stronie aquaela jest razem napisana.
Albo wirnik zmieniony i trochę więcej bierze W a w zamian wydajność większa.

Wirnik w Midikani jest większy niż w Minikani dlatego ma większą moc może na długość jakoś jest większy.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2013, 23:47:25 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: