Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « wygryziony brzuch do osci...a wydawanie jaj?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: wygryziony brzuch do osci...a wydawanie jaj?  (Przeczytany 3343 razy)
nalewka87
Nowy
*

« : Maj 12, 2013, 18:09:28 »

Nowy problem się u mnie pojawił, daliście mi juz wiele cennych rad za które jestem wdzięczna może i teraz jakieś pomysły.

Moja rybka dziś znaleziona została podczas gdy inne rybki wyjadaly jej brzuch kompletnie nic nie wskazuje na jej chorobę. Prawdopodobnie była pełna jaj, czy istnieje prawdopodobieństwo ze inne rybki wygryzly jej brzuch i jaja?czy musiała zdechnac i dopiero się za nią wzięły.czy może próbowała się okocic.  Była normalnie wygryziona do ości z jednej strony, oczy i npletwy na miejscu.chodzi tu o brzanke wysmukła.
Brzanka  złota na niej siedziała i się delektowala. Jeśli chodzi o wielkość obie tak samo duże. Rybka nie mogła dłużej niż 3 godz tam być, bo 3 godz wczesniej widziałam ten rewir .

iro1979
Znawca nieznany
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 12, 2013, 20:01:29 »

Była już zdechła lub w agonii. Z tego co pamiętam nie masz agresywnych ryb by zajęły się zdrową sztuką.

nalewka87
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 12, 2013, 21:02:10 »

Tym bardziej mnie to zastanawia ale zeby brzuch wygryzly i to te male ja wyjadaly. Tam gdzie tylnia płetwa było wszystko jeszcze zachowane aby ten brzuszek jutro flotę wrzuce. Nie mam żadnego tropu a parę dni temu padł welc w tym samym kącie leżał.
to ten wygryziony brzuch

« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2013, 15:17:24 wysłane przez nalewka87 » Zapisane
DomiM.
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2013, 17:21:11 »

Z początku ta sprawa wydawała mi się normalna (ponieważ ryby to padlinożercy), a kiedy mi zdechnie ryba to reszta zaczyna ją jeść , ale tak wygryzionej ryby jeszcze nie widziałam.
Ona ma wyrażnie wygryziony tylko brzuch! Czy to przypadek ?- nie sądze. Może twoje przypuszczenia były słuszne.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: