Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Ślimak?? Krewetki?? Co można dołożyc do takiej obsady.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ślimak?? Krewetki?? Co można dołożyc do takiej obsady.  (Przeczytany 4143 razy)
Skotii
Nowy
*

Wystarczy Chcieć By Wiele Osiągnąć...

« Odpowiedz #15 : Sierpień 31, 2008, 17:00:02 »

witam. Ja kupiłam akwa 60 litrów ale doszłam do wniosku że z moimi pomysłami większe będzie lepsze i teraz mam już 300 litrowe(dostałam na urodziny na szczęście)Smiley no więc tak doradzając co do trzymania wszystkiego razem to mam 20 krewetek red cherry, 6 filtrujących, 6 sp.tigerów, 20 ślimaczków świderków, 6 ślimaczków ampulara (żółte sie ślicznie prezentują) a z rybek to 20 neonków (10 czerwonych,10innesa) 10 karynałków chińskich, 5 żałobniczek czerwonych, 4 danio różowe, 10 gupików endlera, 6 kirysków(3 panda i 3 albinoski) i 6 otosków i wszystko z sobą super współgra... rybki nie atakują ślimaczków ani krewetek a ślimaczki krewetki i kiryski (czyli żyjątka mieszkające przy dnie) świetnie się dogadują i nie kłócą o jedzenie. Zależnie od gatunku jaki chcesz chodować musisz zadbać o odpowiednie pożywienie, mieć bardzo ustabilizowaną wodę bo krewetki inaczej nie przeżyją i radze dużo roślinek. Ja swoich nie będę wymieniać bo chyba za dużo pisania bo zachciało mi się roslinek z wielu odmian Tongue hehe... no więc życzę powodzenia w hodowli:)

Życie To Nie Bajka Którą Można Powtórnie Przeczytać Więc Doceniejmy To Co Mamy I Dążmy By Było Lepiej. Wszystko Zależy Od Nas...=)
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #16 : Sierpień 31, 2008, 17:05:25 »

musisz oddac kardynałki bo to ryby zimnolubne i mogą być w temp.22st. max więk nie możesz ich trymać z rybami tropikalnymi  papa

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 04, 2008, 11:04:54 »

Mam obsade taka jak w pierwszym poście, 10 świderkow i 5 krewetek amano Smiley czy mozna dołożyc jeszcze jakies krewetki czy lepiej juz nie Smiley??
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 07, 2008, 14:17:35 »

Bardzo prosze o pomoc:) szczególnie tych ktorzy naprawde orientuja sie w temacie.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 07, 2008, 14:26:54 »

Wg mnie już nic nie dokładaj

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 07, 2008, 14:27:49 »

Liczyłam ze akurat ty sie odezwiesz Smiley ślimaka zadnego tej juz raczej nie:P?? Przepraszam ze tak nudze wole sie upewnic Tongue
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 07, 2008, 14:32:49 »

Świderki się rozmnożą.

A inne ślimaki, ampularie czy neritiny nie są Ci już potrzebne, no chyba, że dla ozdoby. Ale jak już kiedyś pisałam, neritiny wszędzie zostawiają białe jajeczka, co jest ozdobą dość kontrowersyjną  Grin a z kolei ampularie zżerają niektóre rośliny.

Ewentualnie może jeszcze ze 2-3 amano, ale niekoniecznie.

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 07, 2008, 14:35:24 »

Dooooobra odpuszcze sobie:P Najwyzej załoze nowe akwarium:P
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 07, 2008, 14:36:51 »

Najwyzej załoze nowe akwarium:P
To straszna choroba  Grin

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 07, 2008, 14:39:28 »

Staram sie zachowac resztki zdrowego rozsadku i pytam wszystkich zebym nie nawrzucała tyle stworów ze nie beda sie mialy jak ruszac:D mam nadzieje ze cos mi sie kiedys tu rozmnoży Tongue jak ostatnio krewetki zrzuciły pancerze to prawie plakałam w domu bo myslalm ze to ich zwłoki Tongue
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: