TheMarty
Zainteresowany

|
 |
« : Listopad 25, 2005, 19:41:18 » |
|
Hejka... Prace nad tłem do mojej 112 postępują (powoli, ale zawsze).  Na razie jest wymodelowane i pomalowane akrylową farbą. Teraz w weekend będę całość pokrywał żywica i posypie piaseczkiem (żeby się nie błyszczało jak psu jajka na Wielkanoc, hihi). Zamierzam uruchomić stronkę, gdzie będzie nieco więcej info...
|
|
|
|
|
|
TheMarty ------------------------------------------------- 112l zal. 2006. Obsada: molinezje, mieczyki, zalobniczki, neonki inesa, kiryski panda, bocje karlowate, zbrojnik niebieski.
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 25, 2005, 20:40:48 » |
|
a z szczego jestta scianka :roll: :?: Nawet to fajnie wyglada :?: Wyglada mi to styropian ale jak to ma byc tlo wewnetrzne (chyba) to stryropian odpada :?: Podrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 25, 2005, 21:36:01 » |
|
mi to bardziej na piankę poli. wygląda. :roll:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TheMarty
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2005, 09:30:40 » |
|
Styropian, styropian... Potem akrylowe farbki i zywica epoksydowa .... Jak wszystko ladnie zaschnie, to mozna do wewnatrz wsadzic.... Oto obiecana strona z większą ilością zdjęć (będę w miarę możliwości updatował). http://gringo.xs4all.nl/~themarty/akwa/index.htmlZmieniony przez Sebastian Sob 04 Gru 2005 0:25
|
|
|
|
|
|
TheMarty ------------------------------------------------- 112l zal. 2006. Obsada: molinezje, mieczyki, zalobniczki, neonki inesa, kiryski panda, bocje karlowate, zbrojnik niebieski.
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2005, 19:47:40 » |
|
Jakie farby akrylowe?? Nie szkodzą rybom?? Gdzie je kupiłeś
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
GP
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 05, 2005, 08:54:15 » |
|
a z szczego jestta scianka Po jakiemu to :?: :!: Sorry, że się czepiam, ale już nie wytrzymałem.
|
|
|
|
|
|
375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
|
|
|
LION
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 05, 2005, 10:46:17 » |
|
wydaje mi się, że po umieszczeniu tego tła w akwa i nalaniu wody tło wystrzeli jak rakieta do góry oby nic złego sie nie stało, proponuje dużą rozwage!!!
|
|
|
|
|
|
AKWA 160 L. AMERYKA POŁUDNIOWA 10 L. KOTNIK;)
|
|
|
TheMarty
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 05, 2005, 12:03:35 » |
|
No dobra... Widze, ze temat wymaga nieco wyjasnienia:
Farby akrylowe sa normalne (w OBIm kupione).
Nic nie powinno (HEHE) zaszkodzic rybkom, bo caly styropian jest / bedzie pokryty warstwa zywicy epoksydowej (ktora po wyschnieciu jest calkowicie chemicznie i biologicznie obojetna).
Tlo tez mi nie wyskoczy z akwarium po nalaniu wody, bo bedzie przytwierdzone silikonem akwarystycznym do tylnej scianki akwarium (wewnatrz, zeby znow nie bylo nieporozumien).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TheMarty
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 06, 2006, 17:18:44 » |
|
Melduję, że akwa jest zalane i obsadzone roślinkami. Zdjęcia do obejrzenia na mojej stronie: http://www.slonko.net/~themarty/akwa/akwa112.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|