Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przerwa w pracy grzałki.  (Przeczytany 1962 razy)
falko
Zainteresowany
**

« : Grudzień 30, 2012, 10:04:38 »

Po skończonej ostatniej podmianie wody jak zwykle włączyłem grzałkę. Na drugi dzień okazało się, że temperatura w akwarium spadła z dotychczasowych 26st. do 21st.C. Grzałka widocznie nie grzała przez mniej więcej 15godz od podmiany. Wyjąłem więc wtyczkę i po chwili jeszcze raz włączyłem grzałkę. Nie było żadnego problemu - w sześć godzin temperatura wzrosła do ustawionych 26 stopni i taka stale się utrzymuje.
Pytanie: Dlaczego wcześniej grzałka nie zadziałała? Czy to ewentualnie podchodzi pod gwarancję? Prąd był przez cały czas.
Mam ją pół roku i nigdy dotąd takich numerów nie robiła. Od pięciu dni znów grzeje prawidłowo.

Grzałka Weipro 150W z termostatem (z jej poprzedniczką tej samej firmy, 75W z termostatem, przez siedem lat nie było najmniejszych problemów).
iro1979
Znawca nieznany
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2012, 11:20:44 »

Mogło ci coś w gniazdku nie stykać lub przetarły się linki w środku tak, że czasem styka czasem nie styka (często dzieje się tak w słuchawkach)

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2012, 11:58:44 »

Po skończonej ostatniej podmianie wody jak zwykle włączyłem grzałkę. Na drugi dzień okazało się, że temperatura w akwarium spadła z dotychczasowych 26st. do 21st.C. Grzałka widocznie nie grzała przez mniej więcej 15godz od podmiany. Wyjąłem więc wtyczkę i po chwili jeszcze raz włączyłem grzałkę. Nie było żadnego problemu - w sześć godzin temperatura wzrosła do ustawionych 26 stopni i taka stale się utrzymuje.
Pytanie: Dlaczego wcześniej grzałka nie zadziałała? Czy to ewentualnie podchodzi pod gwarancję? Prąd był przez cały czas.
Mam ją pół roku i nigdy dotąd takich numerów nie robiła. Od pięciu dni znów grzeje prawidłowo.

Grzałka Weipro 150W z termostatem (z jej poprzedniczką tej samej firmy, 75W z termostatem, przez siedem lat nie było najmniejszych problemów).
Naprawdę przez całe Twoje życie nigdy Ci się nie zdarzyła sytuacja gdzie urządzenie elektryczne po podłączeniu wtyczki do gniazda nie działało, a po poruszaniu wtyczką, dociśnięciu jej do gniazda itp. wszystko było ok?
Jak niby chcesz grzałkę zareklamować?
Może coś Ci w gnieździe nie styka, może za słabo docisnąłeś wtyczkę, a może grzałka się psuje - teraz tego nie stwierdzisz, bo wszystko działa.
Nie szukaj problemu na siłe. Jak grzałka przestanie działać, wtedy zareklamujesz.

falko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 15, 2013, 03:05:48 »

Wyjaśniło się. Grzałka w porządku. Winne gniazdko.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: