Po skończonej ostatniej podmianie wody jak zwykle włączyłem grzałkę. Na drugi dzień okazało się, że temperatura w akwarium spadła z dotychczasowych 26st. do 21st.C. Grzałka widocznie nie grzała przez mniej więcej 15godz od podmiany. Wyjąłem więc wtyczkę i po chwili jeszcze raz włączyłem grzałkę. Nie było żadnego problemu - w sześć godzin temperatura wzrosła do ustawionych 26 stopni i taka stale się utrzymuje.
Pytanie: Dlaczego wcześniej grzałka nie zadziałała? Czy to ewentualnie podchodzi pod gwarancję? Prąd był przez cały czas.
Mam ją pół roku i nigdy dotąd takich numerów nie robiła. Od pięciu dni znów grzeje prawidłowo.
Grzałka Weipro 150W z termostatem (z jej poprzedniczką tej samej firmy, 75W z termostatem, przez siedem lat nie było najmniejszych problemów).
Naprawdę przez całe Twoje życie nigdy Ci się nie zdarzyła sytuacja gdzie urządzenie elektryczne po podłączeniu wtyczki do gniazda nie działało, a po poruszaniu wtyczką, dociśnięciu jej do gniazda itp. wszystko było ok?
Jak niby chcesz grzałkę zareklamować?
Może coś Ci w gnieździe nie styka, może za słabo docisnąłeś wtyczkę, a może grzałka się psuje - teraz tego nie stwierdzisz, bo wszystko działa.
Nie szukaj problemu na siłe. Jak grzałka przestanie działać, wtedy zareklamujesz.