Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bocja już nie je ślimaków  (Przeczytany 2335 razy)
kapitanclaw
Nowy
*

« : Grudzień 02, 2012, 10:44:47 »

moją bocję wspaniałą kupiłam jak miałam straszny nawał ślimaków. Po dwóch tygodniach wszystkie wyjadła Smiley Później długo nie było ślimaków, a teraz od kilku tygodni mam problem z tymi świderkowatymi. Bocja jest dość mało aktywna, wyłącznie w nocy (wiem że to  ryba prowadząca nocny tryb życia, ale wcześniej jadła ślimaki o każdej porze i wcale ich później nie było). Jak się pozbyć tak wielu ślimaków? kupić drugą bocję?

I jeśli tak, to pytanie które już kiedyś zadałam, ale nadal szukam odpowiedzi- Czy można pomieszać gatunek ( np. kupić bocję wspaniałą i bocję mysią ) i czy będą zachowywały się tak samo jakby były dwie wspaniałe?

I kolejne pytanie: czy bocja mysia je w ogóle ślimaki ? czy to tylko atut wspaniałej?
slepy63
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2012, 21:52:55 »

zrób restart akwarium ślimaków się nigdy nie pozbędziesz nawet jeśli będziesz miał100 bocji
slimaki a raczej ich embrioniki juz sa wszedzie w najgłębszych zakamarkach podłoza, filtrze na roslinkach juz jakieś zarodniki sa
jest kicha stary
wywal wszystko jest jeszcze taki srodek na slimaki niemiecki kosztuje około 40zł pomaga w małych zbiornikach ale trzeba paskudy wyławiać jak pozdychają ale u mnie nawet to się nie sprawdziło
usuwac albo restartować
nikodem0
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2012, 14:12:15 »

Witam
świderki  są  pożytecznym  gatunkiem   w  akwarium.....
Pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: