Witam. Mam problem z danio. Posiadam 4 danio pręgowane w akwarium, 3 z nich mają ładne, długie płetwy, coś jak welonie. Natomiast czwarte ma zwykłe, krótkie. Wszystko było ok, często się przeganiały oraz w roślinkach zachowywały jak by odbywały tarło, lecz nic z tego nie było (żadnej ikry). Lecz dziś zauważyłem, że to danio o krótkich płetwach ma całkowicie poogryzany ogon. Stało się ono bardzo agresywne w stosunku do reszty danio, cały czas je atakuje. Czy jest możliwa taka agresja między osobnikami swego gatunku, aby poobgryzać ogony

I co z nim teraz począć. Posiadam również 6 otosków, 6 rozbór klinowych, 5 neonów innesa (lecz one na 99,9% nie są w to zamieszane) oraz bojownika syjamskiego. Czy mógł to zrobić właśnie on

Podejrzewałem go o to początkowo, lecz jest on w miarę spokojny w stosunku do innych ryb, czasami trochę pogoni (lecz szybko odpuszcza) oraz gdyby to on obgryzał ogony to wszystkie by miały poogryzane a nie tylko danio. Przedtem również widziałem lekko poszarpany ogon, lecz znów u danio. Akwa ma 72 l i jest w nim spora ilość roślinności.