Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetka filtrująca  (Przeczytany 3110 razy)
Tomcajs
Zainteresowany
**

« : Październik 14, 2012, 11:29:25 »

Witam
Zakłada nowe akwarium 112 l , czy krewetka filtrująca może żyć w tak małym akwarium ? Czytałem, że wymagają one "dużego zbiornika".
Pozdrawiam Tomcajs

112l  Neonarium
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 15, 2012, 08:57:35 »

Może w takim akwarium żyć ich nawet kilkanaście, pamiętaj jednak, ze trzeba je odpowiednio karmić jeśli akwarium jest czyste (a do tego przecież dążymy) Smiley Jako, ze są dość wrażliwe najpierw akwarium musi dojrzeć, więc nie kupuj krewetek wcześniej niż te 3-4 tygodnie od zalania zbiornika.
metoda
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 15, 2012, 10:31:12 »

Zależy chyba jaka "krewetka filtrująca", bo jeśli chodzi o Atya gabonensis, to chyba mniej?
Tomcajs
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 16, 2012, 07:56:19 »

Nie planowałem więcej niż 1-2 osobników, jednak nigdy nie hodowałem krewetek, choćby tylko za przyczyną dorosłego kiryśniaka(każdy kto go miał wie, jak się zachowuje), teraz też chciałbym wzbogacić tylko faune akwariową w dodatkowe organizmy, jednak chciałbym im stworzyć odpowiednie warunki, nie jestem tylko pewien, czy "herbaciana woda" bogata w garbniki, niskie PH i twardość będą odpowiednim środowiskiem dla krewetek filtrujęcych i ewentualnie grupy krewetek miniaturowych...

112l  Neonarium
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: