Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z platką-terrorystą  (Przeczytany 1444 razy)
kapitanclaw
Nowy
*

« : Marzec 03, 2012, 08:52:05 »

otóż mam akwarium już dobry miesiąc, kilka rybek wśród nich platkę. Ale ona ciągle goni 2 inne ryby i raczej nie w sposób normalny, bo rybki na sam jej widok uciekają. Ostatnio też dokupiłam małego mieczyka. z początku żywy, po kilku ' atakach' platki siedzi cały czas pod korzeniem i wychodzi tylko jak sypię jedzenie. Nie widziałam żadnych  bójek, czy czegoś podobnego, ale ryby nie są już tak żywe. siedzą tylko za filtrem lub w innych zakamarkach. Jak myślicie -oddać platkę do zoologicznego ?  Huh
najaraniec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 15, 2012, 16:06:18 »

ile litrów ma to akwarium?Huh
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 15, 2012, 20:26:04 »

Napisz dokładną obsadę całego zbiornika, pojemność i fajnie by było gdybyś jakąś fotke bańki wrzucił.

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 15, 2012, 21:57:05 »

Ja jestem zdania, że platka ta o ile jest to platka a nie mieczyk wychowywała się w towarzystwie mieczyków bo właśnie one zachowują się agresywnie i czasami udziela się to innym rybom. Metoda oddaj platkę lub kup samca mieczyka zrobi on porządek z platką no chyba że masz akwarium w stylu 40-100l to raczej mieczyki nie nadają się do takiego litrażu.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: