Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Bojownik (pytania o trzymaniu samca z samicami)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik (pytania o trzymaniu samca z samicami)  (Przeczytany 1713 razy)
PompoN
Nowy
*

« : Kwiecień 02, 2012, 18:51:59 »

Witam. Dzisiaj zakupiłem sobie jednego bojownika (samca). Dostałem ulotkę ze sklepu dotycząca pielęgnacji tych rybek. Mam kulę o pojemności ok. 6-8l, ta rybka po prostu w niej ginie i chciałem jej kupić towarzystwo. W ulotce było napisane, że na jednego samca przypada od 3 do 6 samic, i chciałbym zapytać, czy jeżeli kupie filtr i rośliny, to będę mógł je trzymać razem? Jeżeli do odpowiedzi potrzebne jest wam foto kuli, mogę wstawić. Aha, od razu mówię, że nie kupię akwarium, bo ta kula jest naprawdę duża.

PS.
Jeżeli zły dział, to proszę o przeniesienie, bo jestem nowy i jeszcze nie wszystko ogarnąłem Wink
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2012, 07:16:49 wysłane przez PompoN » Zapisane
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 03, 2012, 15:05:46 »

Ja mam filtr 10L a Ty w 6-8L chcesz hodować rybki ?! To chyba jakiś żart i do tego chcesz tam wsadzić filtr, grzałkę, żwirek, roślinki... Sam bojownik... no może, ok, ale z toważystwem... To chyba kiepski pomysł. A to, że ta kula wydaje Ci się być dużą to jesteś w poważnym błędzie, ja widziałem kule 150L - to jest dopiero duża kula.

Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 03, 2012, 16:39:07 »

W kuli rybka nie pożyje zbyt długo. Szkoda pieniędzy.

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 03, 2012, 19:17:04 »

ile zapłaciłeś za kulę?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
najaraniec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 15, 2012, 15:47:38 »

jestem przeciwnikiem trzymania ryb w kuli i to jeszcze w takiej małej jeżeli Ci się wydaje że kula to optymalne twoje ambicje z posiadaniem ryb to zrezygnuj całkowicie w kuli ryby się jedynie męczą a można to nawet pod sadyzm pociągnąć
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 15, 2012, 15:57:43 »

pompon ja mam tylko jedno pytanie... tacy jak ty, to się rodzą?, czy może się ich w kuli hoduje??

najaraniec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 15, 2012, 16:02:16 »

pompon ja mam tylko jedno pytanie... tacy jak ty, to się rodzą?, czy może się ich w kuli hoduje??
   dobrze powiedziane ciekawe jakby sie czuł jakby się kręcił cały czas w kuli
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: