Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium w stylu japońskim.  (Przeczytany 1953 razy)
Marunia
Zainteresowany
**

« : Grudzień 26, 2011, 01:03:56 »

Witam,
Chciałem się dowiedziec czy ktos z forumowiczów miał stycznośc z akwarium o tzw. stylu japońskim. Są to przepiękna akwaria wystawiane do konkursów o nagrodę Pana Amano. Niestety nie za wiele informacji mogę znaleźc w sieci a tym bardziej na forum. Do osob rozeznanych w temacie miałbym parę pytań. Jeśli kotś taki się znajdzie proszę o opisanie swojej wiedzy na ich temat Smiley. Pozdrawiam

Edit 1.
Jeśli chciałbym zasadzic trawnik z glossotigmy,  to jakie oswietlenie w baniaku ok. 200L powinno byc zastosowane oraz jakie i ile litrow podłoża ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 22:26:16 wysłane przez Marunia » Zapisane
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #1 : Grudzień 26, 2011, 22:37:50 »

Jeśli mało informacji jest o "stylu japońskim" to szukaj pod hasłami "nature aquarium".

"styl japoński" to tylko styl - kwestia aranżacji akwarium. Wszelkie pozostałe aspekty to zwykła najzwyklejsza akwarystyka roślinna więc z takową radzę się zapoznać. A co do aranżacji nie ma co opisywać, GOOGLE GRAFIKA z hasłmi "nature aquarium", 'japanese aquarium', 'takashi amano aquarium' i tylko oglądać by podłapać ten styl.

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2011, 01:15:25 »

Wystarczy poszukać choćby na naszym forum baniaki SebastianaW
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2011, 01:19:15 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Marunia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2011, 01:34:13 »

Dobra znalazłem, wiele pytań zostanie rozwianych. Pozdrawiam !
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: