Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Super środek na glony ? proszę o weryfikację
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Super środek na glony ? proszę o weryfikację  (Przeczytany 2333 razy)
nestoor
Bywalec

« : Styczeń 03, 2012, 20:56:18 »

Nie wiem czy to dozwolone ale przeklejenie tekstu nie miałoby sensu .... prosiłbym jakiegoś znawcę o komentarz. Na allegro sprzedają tego pełno ...

http://akwaroslinne.blogspot.com/2010/12/femanga-algen-stop-special-test.html

Zapraszam do mojego akwarium:
112L
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2012, 02:03:34 »

przy ustabilizowanych poziomach azotu i fosforu w zbiorniku, środek ten działa rewelacyjnie!

nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 04, 2012, 10:16:59 »

przy ustabilizowanych poziomach azotu i fosforu w zbiorniku, środek ten działa rewelacyjnie!

wyczuwam ironię Cheesy

112L
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 04, 2012, 10:29:09 »

wyczuwam ironię Cheesy

niesłusznie.

Stosowałem ten środek na sinice w akwa54L. Zanim zacząłem bawić się w nim solami (azot/fosfor) i nawozami podżwirowymi, środek działał świetnie. Tylko faktycznie trzeba zwiększyć nieco jego dawki i czas kuracji. No i jak wspomniałem pilnować poziomu tych dwóch pierwiastków.

nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2012, 12:39:53 »

Ja walczę z sinicami - obecnie jest ich mało ale nadal są ....

Kupiłem kulki nawozowe filtus pod korzenie - dobry pomysł?

Czy ten algen ma jakieś efekty uboczne?

112L
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 04, 2012, 12:50:40 »

ja na Twoim miejscu wstrzymałbym się z aplikacją kulek do końca walki z sinicami.

Nie zanotowałem efektów ubocznych-krewetki CR i microrasbory nie wykazywały reakcji na ten środek. Zmian w wyglądzie roślin też nie było.

nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Styczeń 04, 2012, 13:33:54 »

Zasugerowano mi ze mogę mieć jakiś niedobór dlatego glony nadal "są" - dlatego kupiłem kulki które idą do gleby a nie w wodę.

112L
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 04, 2012, 14:13:10 »

filtracja, ruch wody, ryby denne itp. sprawiają, że związki z kulek wędrują też do wody.
Wstrzymaj się z nimi.

bitter
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Styczeń 07, 2012, 20:13:23 »

Ja niestety nie stosowałem tego środka .Moje zdanie jest niestety całkiem inne w kwestii walki z glonami ,a zwalczaniem wynalazkami.Jeśli chcecie pozbyć się glonów to musicie zrozumieć, poznać przyczynę ich powstawania a dopiero potem podejmuje się odpowiednie działania.Wlewanie preparatu który sprząta glony nic nie daje może na krótka metę,to jak zamiatanie śmieci pod dywan.Jest czysto jest. Chcecie  dolewać to dolewajcie chemiczne wynalazki ,ale nie mieszajcie naiwnym w głowach.Dobre to dla naiwnych i nie mających pojęcia o zwalczaniu glonów.Glony muszą same odejść wówczas się wygrywa walkę.Pozdrawiam  papa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2012, 20:19:19 wysłane przez bitter » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: