Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ctenolucius h*eta  (Przeczytany 1872 razy)
PZimny
Nowy
*

« : Wrzesień 19, 2011, 20:21:05 »

Witam.
Czy jest tu ktoś kto posiadał te ryby i może mi coś o nich więcej powiedzieć niż tylko suche informację, które podsuwa google? Mam możliwość ich nabycia, niestety są to tylko trzy 12nasto centymetrowe osobniki. Aha i jeszcze takie pytanko... czy można je trzymać z parą green terrorów (obydwoje 10cm)? Pozdrawiam
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 20, 2011, 07:38:52 »

Przedewszystkim jaki zbiornik dla nich? Ja miałem kiedyś kilka sztuk. h*ety są delikatne większość pielęgnic podczas tarła zmiotła by je.

PZimny
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 20, 2011, 15:27:59 »

Na razie to dwie 180L (dno 100x45), a w przyszłym miesiącu razem w 150x70x50h. Podobno te akary są agresywne podczas tarła. Więc odradzasz trzymanie ich razem? co możesz powiedzieć o ctenoluciusach? Typowe szczupakowate czekanie w roślinach a później atak niczym torpeda? Są płochliwe czy raczej pływają po zbiorniku? Ile sztuk trzymałeś, w jakim zbiorniku(mogłbyś napisać coś o wystroju)?
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 20, 2011, 17:02:16 »

Trzymalem 6 sztuk w 450l akwarium, mialy ok 10cm, plochliwe i delikatne ryby, byly same agresji wewnetrznej nie zauwazylem ale trzeba brac poprawke na to iz byly to mlode osobniki. Wystroj to nurzance i pistie, sporo miejsca do plywania, w roslinach sie nie kryly ale polowaly jak nasz szczupak, problematyczne przy karmieniu, czesto nie chcialy jesc, karmilem tylko zywym, jako towarzystwo duze ryby ale pielegnice bym wykluczyl. Pzdr

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: