zelazo
Zainteresowany

|
 |
« : Październik 02, 2011, 18:06:56 » |
|
Witam mam akwarium 110l a w tym 2 pielegnice meeki mam je już 3 lata są dosyć sporych rozmiarów dzisiaj dokupiłem pare meeki i 3 zebry. Meeki młode są przez dorosłe meeki troche gonione ale jest ok natomiast zebry 3 są gonione często jedna dorosła meeka z jednej strony akwa druga z drugiej i je gonią co można na to poradzić? Wiem że akwa powinno być znacznie wieksze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 02, 2011, 19:32:15 » |
|
sam odpowiadasz sobie na pytanie, akwarium 112l wystarczy ci na pare zebr, meeki powinny mieć moim zdaniem conajmniej 100cm długości, moja rada oddaj ryby i dobierz rozsądnie obsade
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zelazo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 02, 2011, 19:47:21 » |
|
Rozumiem ale teraz zgasiłem swiatło i się uspokoiły może jakoś się przyzwyczaja drogo mi za nie kolega policzył 125zl za 3 troszke ppdrosniete zebry i dwie male meeki i pol kilo wodzienia drogo sosyc czy nie? P.S mozna dawac meekom i zebrom skrobane mieso wolowe z poledwicy bo slyszalem ze tak?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 19:58:02 wysłane przez zelazo »
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 02, 2011, 21:13:14 » |
|
stary jak ty masz kase na karmienie ryb polędwicą wołową to lepiej postaw sobie z 1000l i trzymaj tam te ryby... a co do kasy jaką dałeś to jest to jakieś 10 razy za dużo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zelazo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 03, 2011, 16:16:40 » |
|
pomyśle na razie niech beda w tym dam im takiego mięsa zobaczymy czy lubią a mam jeszcze pytanie mam takie suche jedzenie w formie kul dla pielegnic wszystkożernych ale to nie opada na dno tylko jest przy tafli, zebry tego nie widza jak im podac zeby zauwazyly i zjadly nie plywaja jeszcze smiało po akwa przez meeki ale i talk jest lepiej od wpuszczenia bo plywaja po całym akwa ale nie caly czas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 03, 2011, 17:41:11 » |
|
W "tym" się pozabijają... to jest męczenie zwierząt... ryby nie trawią dobrze mięsa zwierząt ciepło-krwistych więc zamiast polędwicy wołowej pomyś na pokarmem dla RYB!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|