Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada  (Przeczytany 1941 razy)
zelazo
Zainteresowany
**

« : Maj 20, 2011, 08:41:39 »

Witam
MAmp ytanie w wakacje bede robił restart 112l, w związku z tym mam pytanie ile pielęgnic mekki moge trzymać w 112l? Mam 2 doros łe i chciałem dokupić 4 i od 10 do 20 sztuk molinezji ksiezycowych ale to chyba za duzo, prosze o rady i jeszce jedno pytanie jakie wymagania ma gałezatka i czy nadaje sie do pielegnic? akwa nie bedzie raczej zarosniete
Domel442
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 20, 2011, 09:11:23 »

W 112 l może żyć jedna para meek i jeden  zbrojnik niebieski    , który sobie na 70% poradzi.  ale poczekaj na odpowiedzi innych osób które miały te ryby lub maja większa wiedzę niż ja bo nie chce ci mieszać w głowie
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #2 : Maj 20, 2011, 09:21:15 »

Witam
MAmp ytanie w wakacje bede robił restart 112l, w związku z tym mam pytanie ile pielęgnic mekki moge trzymać w 112l? Mam 2 doros łe i chciałem dokupić 4 i od 10 do 20 sztuk molinezji ksiezycowych ale to chyba za duzo, prosze o rady i jeszce jedno pytanie jakie wymagania ma gałezatka i czy nadaje sie do pielegnic? akwa nie bedzie raczej zarosniete
Zadaj sobie na początku proste pytanie, czy warto na siłe upychać pare tych ryb do tak małego szkiełka?
Po co sobie życie komplikuesz, jest tyle ciekawych i pięknych gatunków ryb które w 112l będą miały świetne warunki - pomyśl o tym bo 112l dla meek to nie jest najlepsze rozwiązanie.

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 20, 2011, 19:42:06 »

112 l dla pary pielęgnic tej wielkości to absolutne minimum. Hodowałem tak rybcie no i przy zgodnej parze było dobrze choć zdecydowanie polecałbym większe akwa.

Btw, z Twojej wypowiedzi wynika, że masz dwie meeki i chcesz dokupić jeszcze cztery Shocked - w związku z tym proponowałbym odpuścić sobie jakiekolwiek pielęgnice i skoncentrować się na molkach.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Domel442
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Maj 20, 2011, 20:05:40 »

jak już to pielegniczki np kakadu .razmirez itp i do tego np 15-20 neonów i rośliny oraz kokosy  żeby miały gdzie rybcie składać ikrę
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: