Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CO2 za nie duże pieniądze  (Przeczytany 1650 razy)
orzolek1989
Zainteresowany
**

« : Maj 16, 2011, 23:42:51 »

Chciał bym się Was zapytać jak za nie duże pieniądze mogę zdobyć CO2. Powiedzmy że mogę przeznaczyć na to 150 zł. Posiadam akwarium 112l. Mieszkam w okolicy Ostrołęki, więc nawet nie wiem czy jest tutaj możliwość nabicia butli. Widziałem różnego rodzaju preparaty w tabletkach, CO2 w sprayu itp. Co mogli byście mi polecić?
Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #1 : Maj 17, 2011, 10:40:50 »

butli nic nie zastąpi ja za 150 zł kupiłem używaną butle 2kg z porządnym reduktorem i nabitą 3/4 gazem bałem się o punkty nabijania a okazało się, że mam 3 w promieniu 15 km butla starcza mi na 2-3 miesiące właśnie w akwarium 112l koszt nabicia 11 zł.
Ps. może tu coś znajdziesz :
http://www.holenderskie.pl/forum/viewtopic.php?t=131

orzolek1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 17, 2011, 10:55:45 »

Właśnie chyba będę musiał zakupić jakiś używany zestaw, bo nie mam ochoty bawić się w bimbrownie itp.
Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #3 : Maj 17, 2011, 11:13:34 »

bimbrownia ehh na początek przygody z Co2 nie jest zła ale perspektywa robienia zacieru co max 2 tyg zmusiła mnie właśnie do butli tym bardziej, że przy bimbrowni ciężko jest uzyskać stały poziom Co2 da się ale trzeba pilnować:) ja sobie radziłam jak mi kolega z forum zaproponował dokładając 2 butelkę z zacierem wtedy idzie uzyskać stałą podaż co2 ale robienie zacieru wychodzi wtedy co tydzień Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: