Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tetra tec ex 700 problem  (Przeczytany 1958 razy)
Xetnom
Nowy
*

« : Marzec 13, 2011, 09:32:37 »

Mam kubełek Tetra Tec ex700 i od pewnego czasu ciągle przez rurkę wylotową leci mi powietrze. Wymieniłem już wszystkie możliwe uszczelki i po dokręcałem wszystkie śruby jakie znalazłem widoczne. Nigdzie nie cieknie z niego woda. Którędy może się do niego dostawać jeszcze powietrze? miał może ktoś taki przypadek ??
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2011, 09:46:42 »

może jak masz odpieniacz to zasysa powietrze, albo filtr jeszcze się dobrze nie "odpowietrzył".
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2011, 10:06:52 »

sprawdź czy nie masz zatkanego wlotu filtra. Jeśli masz założony prefiltr, to mocno zabrudzony może powodować taką reakcję filtra. W mojej EX1200 tak się dzieje, kiedy gąbka na prefiltrze jest zasyfiona.
pozdrawiam

moroboro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2011, 18:24:53 »

Poruszaj filtrem we wszystkich kierunkach, nawet kilkanaście minut. Podczas czyszczenia filtra u mnie ceramika tak się "zapowietrza" i opisane manipulacje pomagają... W tetrach i jeszcze bardziej w eheimie 2224.
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2011, 21:43:24 »

A wg mnie jest jednak nieszczelnośc na kolanku wylotowym i tam zasysa powietrze (powstaje coś mna zasadzie rurki venturiego). Można to łatwo sprawdzic wkładając jak jest taka możliwośc to kolanko pod wodę w baniaku i wtedy powinno przestac bąbelkowac.

U mnie jak jest zapowierzony (po czyszczeniu np.) to chodzi głośniej.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 00:29:47 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: