Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: diabeelek [200l] Miszmasz  (Przeczytany 5048 razy)
diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Marzec 06, 2011, 20:04:28 »

prosze o pomoc w wyborze obsady. Chcialbym poprostu dobrac ryby kolorystycznie co niekoniecznie wiaze sie z innymi parametrami dla ryb. Co do wyboru ryb to wiem ze nie wybiera sie tego co sie podoba. z tego co wiem w mojej obsadzie ryby maja podobne wymagania parametrow.
dlatego pytam jeszcze raz co mam oddac a co dokupic. Na razie wystawilem ze oddam skalary i zalobniczki. co jeszcze mam oddac.
chcialbym miec razbory i neony i do tego cos wiekszego ale nie pstrokatego. aha bojownik zostaje na pewno.
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #16 : Marzec 06, 2011, 20:08:13 »

prosze o pomoc w wyborze obsady. Chcialbym poprostu dobrac ryby kolorystycznie co niekoniecznie wiaze sie z innymi parametrami dla ryb. Co do wyboru ryb to wiem ze nie wybiera sie tego co sie podoba. z tego co wiem w mojej obsadzie ryby maja podobne wymagania parametrow.
dlatego pytam jeszcze raz co mam oddac a co dokupic. Na razie wystawilem ze oddam skalary i zalobniczki. co jeszcze mam oddac.
chcialbym miec razbory i neony i do tego cos wiekszego ale nie pstrokatego. aha bojownik zostaje na pewno.
Napisałem Ci wcześniej jak mogłaby wyglądać Twoja obsada.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 06, 2011, 20:26:53 »

A myślałeś nad kombinacją z Brzankami sumatrzańskimi Huh

oczywiście już po redukcji obsady obecnej anie dokupywaniu !!!

a duch amazoński toś nieźle przeholował  Wink widziałem raz takiego na 47cm  Marzyciel to był okaz, więc u ciebie ledwo by sie miał gdzie obrócić  Roll Eyes

Akwarium ładne, mi sie podoba ( więcej roślinek sięgających powierzchni lub pływające [moim zdaniem] )

diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Marzec 06, 2011, 21:43:16 »

obsada bedzie zmieniona. Chce zrobic biotop ameryki pd.
zobacze jak mi to wyjdzie. Na razie po sklepach bede musial pochodzic i sprobowac powymieniac moje ryby
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Marzec 06, 2011, 22:07:49 »

Daj ogłoszenie w dziale zamienie

i napisz co chcesz za co i gdzie ,myśle że to najtaniej wyjdzie bo za darmo jak sie uda Smiley

diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Marzec 06, 2011, 22:48:01 »

Jutro dam ogloszenie, ale tez chce sprobowac wymienic w zoologicznym, moze jaakis sklep pojdzie na to
diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Marzec 14, 2011, 22:44:38 »

W akwarium jest nowa obsada:
10x kirysek spiżowy
11x neon innesa
3x zbrojnik
1+2 kakadu
i bojownik zostal z sentymentu:D
Chyba juz nie jest tak zle jak bylo na poczatku?Cheesy
scalare
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Marzec 15, 2011, 14:04:12 »

Zbiornik ładny, mam identyczny litraż. Ale z obsadą przesadziłeś z własnego doświadczenia wiem że jak skalary podrosną i dobiorą się w pary to reszta obsady będzie w poważnym stresie, dostanie się gurami,bojownikowi a nawet mniejszym osobnikom. Mam dwie dorosłe pary skalarów i ikre mam co tydzień jak nie jedna para to druga. Akwarium jest podzielone na pół, a neonki, razbory  w porze tarła pływają w dolnych miejscach akwarium, wiadomo o co chodzi. Nawet kiryski jakies takie zestresowane przez te skalary są.

diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Marzec 15, 2011, 17:31:01 »

Obsada zmieniona wiec gurami juz nie ma. Na razie nie dobraly sie w pary i moze niech tak zostanie z tymi skalarami:D
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: