Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ryby zjadają się na wzajem  (Przeczytany 6114 razy)
Neoneczka
Nowy
*

« : Marzec 10, 2011, 17:53:44 »

mam akwa 60 l mam 4molinezje, 4gupiki ,2 kiryski, 9(poczatkowo) neon inesa i ślimaka ... gupik samiec ma pocharatany ogon jedna neonke znalazlam bez ogona (juz zdechła) jedna molinezje to samo aż biały się jej zrobił . i pływała jakby robiła swiece drugi neon rozcharatany osob a przed chwil jednego bez brzucha wyjełam z "paszczy"  ślimaka zaczynam je coraz czesciej karmic coraz wiecej a one dalej sie jedza co robić i dlaczego ;(
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2011, 19:00:19 »

Akwarium za małe na molinezje. Zostaw tylko neony i ewentualnie kiryski ale ich dokup bo to ryby stadne.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2011, 06:49:14 »

Nie "się jedzą" tylko po prostu Ci zdychają, a każda ryba zainteresuje się martwym współmieszkańcem, co może wyglądać tak jakby to ona zabiła.

8317910

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2011, 20:05:58 »

Dokładnie jak napisali poprzednicy. Są rozcharatane bo ocierają się o kamienie z powodu choroby skóry spowodowanym zbyt kiepskimi warunkami w akwarium.
Co do zjadania przez nich trupów to proponuje urozmaicic dietę o jakiś żywy pokarm, a nie tylko jechac na suchym.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: