Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Co Wymienić a co dokupic do akwarium ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co Wymienić a co dokupic do akwarium ?  (Przeczytany 13376 razy)
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #30 : Listopad 15, 2010, 20:49:47 »

Jak dla mnie to słabo...
Akwarium ma niecały miesiąc, a wygląda jakby funkcjonowało od 1 tyg. Smiley

Porównaj pierwsze moje akwa 72l. ( wtedy byłem całkiem zielony, z akwarystyki) : http://img264.imageshack.us/img264/1302/22102010655.jpg
Drugie akwa 220l. ( brak kasy było na urządzenie go troche ) i teraz jak nabrałem troche kasy : http://images46.fotosik.pl/367/22723d3ff7318e2cmed.jpg

To chyba pomiędzy 1,2 i 3 widać róznice, że ide w dobrą stronę Smiley

Dodaj roślin. Smiley

Tak wiem tylko andrej ja mam 18W na taki litraż, jak bym kupował to tylko takie co nie sa zbyt wymagające oświetlenia.
Jak będe miał te 2x 100W to wtedy tylko roślinki na 3 i 2 plan, będe kupywał Smiley

Dzięki za sugestie.

Radziasss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Listopad 15, 2010, 23:57:28 »

( zastanawiam się nad kupnem 10-15 brzanek sumatrzańskich, lecz pamiętam, że jak miałem dwie to jedna obgryzła mi całego skalara).
Odradzam. Brzanki bywają wredne. Jak jest ich większa grupka, to powinny zająć się sobą i nie interesować się zbyt mocno innymi rybami, ale pewności nie ma.

zapraszam na moją stronę: www.akwa-swiat.cba.pl
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Listopad 18, 2010, 11:04:31 »

Ja też odradzam miałem kiedyś te ryby właśnie w większej grupie to tłukły się między sobą do tego stopnia, że było ich coraz mniej.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Radziasss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Listopad 18, 2010, 13:08:31 »

między sobą może i też, choć wtedy nie powinny wyrządzać sobie takiej krzywdy, jak gdy są w mniejszej grupie i z nudów skubią inne ryby

zapraszam na moją stronę: www.akwa-swiat.cba.pl
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #34 : Listopad 19, 2010, 19:44:03 »

jak gdy są w mniejszej grupie i z nudów skubią inne ryby

no własnie zjadły mi skalara dużego.

Opłaca się kupywać ryby na allegro.pl ?? nie moge dostać u siebei pielęgniczek Ramirezi.

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Grudzień 04, 2010, 21:49:07 »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2df82ea47152b22.html
Zdjęcie robiłem przed chwilką telefonem troche nie wyraźne ale mam tak w akwa , widac jakieś postępy ?? Smiley
Zamiast porcelany weszły korzenie, za korzeniami jest kokos.
Rosliny:
Moczarka, Żabienice, Cabomba Piauhyensis, Cabomba Aquatica, i mam taką jeszcze jedą coś w stylu trawy tylko ona jest wysoka na 30cm,  jak bede jeszcze przy kasie może po Mikołaju Smiley to dokupie ich

ponczo7
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #36 : Grudzień 18, 2010, 21:30:51 »

Nie kupuj popatrz na inne fora na pewno coś ktoś ma po przycince i chętnie odda , a jak patrze na to twoja akwa teraz a na początku to widze spory postęp .

akwa 130 l

1 neon inesa
3 glonojady zbrojniki
1 glonojad złoty
2 bojcje
2 sumy
1 kosiarka
1 pyszczak
2 danio
2 molinezje
1 niewiem jaka
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #37 : Luty 06, 2011, 17:20:33 »

Nie kupuj popatrz na inne fora na pewno coś ktoś ma po przycince i chętnie odda , a jak patrze na to twoja akwa teraz a na początku to widze spory postęp .
No ok, może coś na allegro wypatrze bo czasami ktoś chce się pozbyć i sprzedaje garściami rosliny za grosze. W środe jadę do miasta po piasek dla krewetek i oddac mojego zbrojnika niebieskiego odmianę żółtą dł/ około 13cm od małego go wychodowałem, ale strasznie mi "burda" w akwarium. Obecną obsade mam: 20 neon innesa, 6 neon czarny, 2 noen czerwony, 1+1 Ramirezy, 2 zbrojniki niebieskie 1 odmiana żółta, 6 kirysów, 2 krewetki filtrujące. I chce zrobić tak, że neony czarne i te czerwone oddam i wymienie może na 2+1 gurami złociste, lub dwuplamiste, zbrojnika niebieskiego odmianę żółtą wymienie na 2+1 miecz hellera, lub molinezje. Może jakieś wasze porady na co to ewentualnie wymienić lub dokupić ??  
W środe również dodam jakieś zdjęcie bo mam zamiar coś pozmieniać w wyglądzie pozdrawiam Smiley
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 17:30:37 wysłane przez Neon-Innesa » Zapisane

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: