Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Propozycje roslin  (Przeczytany 2139 razy)
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« : Październik 07, 2005, 18:13:44 »

Chyba juz tego nie pisalem mozena innym forum jak cos to sorry ! :wink:  akwa 54l , wys.30cm , dl.60cm , szer 30cm , oswietlenie ok 30W . Akwa swiezo zrobione  :!:  :!: Narazie mam upatrzone moczarki, kabomby, wglabka wodna .obsada ; neony , molinezje , otoski
Dzieki o prosze o odpowiedz :!:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2005, 15:05:27 »

Jako że to pocztek , proponuje nurzańce - Valisneria spiralis - łatwe w uprawie, oza moczarkami fany jest rgatek i najas - bardzo szybko ropsną Smiley Jeśli zapewnisz w akwa odpowiednie warunki świetlne to spróbuj z ludwigiami i bacopami , hygrophile odradzam gdyz rosna otężne Wink tj większość dostępnych gatunków. Pozdrawiam

112,25
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #2 : Październik 25, 2005, 17:32:11 »

nie chcce stworzyc nowego twmatu wiec tu opisze :!:  
Dzis kupilem w zoologu mech jawajski to znaczy tak mi sie zdaje po jak to powachachem to piczulem zapach lasu :shock:  Zdziwilem sie ale mwsadzilem juz go do akwa ponizej macie jego zdjecia powedcie mi czy to prawdziwy mech jajwajski , bo chcialem kupic wglebke ale bylo tylko to  :!: http://img479.imageshack.us/img479/2416/img00229fh.jpg
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2005, 11:39:18 »

Mam pytanie bo jak np moczarka u dolu jest zgnila a u gury ladna to ten dul obcinam a gure wsadzam do zwiru . Ale dzis tak zrobilem i musialem caly zwir przekopac zeby ta roslinke wsadzic i znowu czekac az sie zakozeni :x Jak wy to robicxie :?: Czekam na odp
Pzodrowienia
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2005, 19:52:09 »

macie jego zdjecia ...

No cerata całkiem,c ałekiem  Smiley  co do rośliny to niestety z tego zdjęcia trudno coś wywnioskować, zrób zdjęcie z dalszej odległości i zamiast  1280x960 przytnij do 800 szer.
Jak wy to robicxie

Rośliny gnić nie powinny, coś jest nie tak.
W akwa rzadko wyrywam rośliny, zazwyczaj pielęgnacja ogranicza się do przycinki (przy podłożu, ew. dla kształtu wyżej), jeśli jest zmieniana kompozycja no to wtedy trzeba, jak to robić ? Zasadniczo wszyscy robią tak samo: "zielonym do góry"

385 l - dyskowce
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #5 : Październik 29, 2005, 19:55:55 »

Cytat: Sebastian

W akwa rzadko wyrywam rośliny

To co te rosliny tam 2 lata rosna i nic im nie jest ?  :shock: Przecierz musza kiedys zepsuc sie  :!:
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2005, 18:24:33 »

Mam taki problem wiec moje moczarki gnija http://img412.imageshack.us/img412/2975/yyyyy6nw.jpg Co jest wina ?
oswietlenie 15W (wiem malo) przez  12h 30'
nie nawoze , temp,24-25st.
parametrow nie robie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: