Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rychła śmierć otoska  (Przeczytany 1578 razy)
Andrij
Super aktywny

« : Grudzień 18, 2010, 10:43:39 »

W czwartek kupiłem do akwarium wszystkie rybki oprócz otosków. Potem w piątek kupiłem 2 otoski (chciałem 5, ale były tylko 2) Dzisiaj w sobotę budzę się i patrzę, a tu nieżywy otosek sobie leży. W czym może być przyczyna?

Akwarium 126l

Parametry wody:
temp. 26`C
PH 7,5
GH 5,5

Fauna:
1 samiec+3 samice  pielęgniczka kakadu
12x  neon innesa
8x    żałobniczka
2x    otosek

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

vonzgred
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Grudzień 18, 2010, 11:16:42 »

Nie chciałbym trywializować, ale z tego co czytam i co sam miałem, otoski "tak mają". Trudna aklimatyzacja? Źle znoszą odłów/podróż? No i skoro to były ostatnie w sklepie, to może zostały tylko 2 "najgorsze". Wyrośnięte i ruchliwe sztuki zeszły, zostały dwa "brzydkie kaczątka".
Z tego co zaobserwowałem, dobrym wyznacznikiem formy otosków ze sklepu są ich płetwy ogonowe. Czy mają pełne, płynne kontury, jak tutaj:
http://www.planetcatfish.com/catelog/image.php?species=otocinclus+vittatus&image_id=3923,
czy raczej poszarpane promienie?
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 18, 2010, 11:25:34 »

No i skoro to były ostatnie w sklepie, to może zostały tylko 2 "najgorsze". Wyrośnięte i ruchliwe sztuki zeszły, zostały dwa "brzydkie kaczątka".

No właśnie też myślałem, że może mieć to coś z tym wspólnego. Chciałem je jak najszybciej kupić, bo mam dużo glonów i w ten dzień przejechałem 4 sklepy zoologiczne a otosków jak na lekarstwo: albo jest 1 lub 2 albo wcale. Czasem myślę, że mieszkam w jakiejś szarej strefie, gdzie nic nie ma Cry

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: