Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neonki Inesa II  (Przeczytany 3095 razy)
CRESPO
Nowy
*

« : Marzec 24, 2005, 08:57:35 »

Witam  :!:  :!:  :!:

Mam kolejny kłopot ,jak zauważyłem inni też mają taki kłopot ale ja proszę o poważną odpowiedź

TREŚĆ:

Mam neonki Inesa x12 ,i po przyniesieniu do domu po kupnie w Zoologicznym pływały jak strzały a teraz są omulone słabo się poruszają  :cry: Ale wiem jaka jest przyczyna "pokarm". Nasypuje pokarm i on sie unosi po powieżchni wody  :cry: Inne ryby zjadały  :cry:
Ale zauważyłem ,że jak jedzenie opada na dno to rzucają się do tego jak do złota :? Więc proszę o porade co zrobić ,karmnik kupić :?::?::?:
Aqa maniak14
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2005, 09:11:18 »

Cześć ja mam znaczy mój tata ma 300l i ma 10 neonów innesa a niezauważyłeś żeby miały jakieś np białe kropeczki na sobie

Akwarystyka to jest najlepsze co może być
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2005, 11:19:49 »

A czy musisz zakładać kolejny wątek dotyczący tych samych ryb Huh Widzę, że jesteś nowy - staramy się unikać powtarzania tematów.
CRESPO
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2005, 13:44:03 »

Tak jestem nowy i początkujący  :wink: Aga maniak14 moje neonki nie mają żadnych kropeczek białych  :? Ale ta choroba to chyba pleśniawka oto jej opis skopiowany

Pleśniawka
Choroba ta jest spowodowana przez grzyby z rodzaju Saprolegnia i Achyla. Objawia się występowaniem na ciele ryby białego, podobnymi do strzępków waty, nalotu. Grzyb ten rozwija się na uszkodzonej tkance ryb. Jest to choroba często spotykana wśród wojowniczych gatunków ryb. Leczymy ją poprzez kąpiel ryb w słabym roztworze nadmanganianu potasu. Kąpiel powinna trwać około 20 minut. Stężenie roztworu 1g na 100l wody.

a jezeli to nie to to oto strona z chorobami: http://www.akwarium.mud.pl/choroby.html
Neon czerwony
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2005, 14:58:01 »

Cytat: CRESPO
Aga maniak14 moje neonki nie mają żadnych kropeczek białych  
To jest aqa maniak14 i jest chyba chłopakiem, a nie dziewczyną...

Akwa 60l (dopiero początek obsady):
 4 bojki (1 samiec, 3 samiczki)
-12 Neonów Innesa
HABEMUS PAPAM!
Aqa maniak14
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 25, 2005, 11:31:08 »

niechodzi mi o pleśniawke tylko o ospe

Akwarystyka to jest najlepsze co może być
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Marzec 25, 2005, 15:00:14 »

CRESPO , twoje wszystkie posty są strasznie chaotyczne! Czy nie mógłbyś jaśniej dawać do zrozumienia o co Ci chodzi. Jeśli chcesz uzyskać konkretną odpowiedź to zadaj konkretne pytanie.
Szczerze mówiąc w ogóle nie wiem o co Ci chodzi z tymi neonami, że nie jedzą pokarmu z powierzchni ? To przecież normalne, nie wszystkie ryby jędzą z powierzchni, jedne wolą jeść z opadu inne z dna.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: