JIN5
Zainteresowany

|
 |
« : Listopad 15, 2004, 19:20:18 » |
|
Mam pytanie czy moge trzymać Suma akwariowego z głupikami??[chodzi mi oto czy on ich nieznje]Prosze o szybka odpowiedz!!!!
|
|
|
|
|
|
60 l. 57 Głupiczków, Labeo i 2 Kirysy 30l. 25 młodych Molinezji, 6 Neonów
WWW.NFSUCENTER.TK i WWW.FORUMAQUA.IR.PL
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2004, 19:23:18 » |
|
eeeeee, co to jest sum akwariowy :?: podaj pełna nazwę i łacińską również. Jest naprawdę b.dużo gat sumów np. kiryski, kiryśniki czarnoplame, sydodnisy, clariasy ...
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2004, 19:50:03 » |
|
Może chodzi o suma rekiniego??
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
JIN5
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 15, 2004, 20:53:08 » |
|
Właśnie niewme co to z sgatunek.Dostalem go od kumpla i niemam pojęcia !!!Ma dlugie wasy i jest dlugi!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 15, 2004, 20:55:02 » |
|
poszukaj w necie, jaki kolor, ile cm i takie tam...
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
JIN5
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 15, 2004, 21:55:50 » |
|
kolor czarny okolo 10 zm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 15, 2004, 21:56:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxsul
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 16, 2010, 08:24:07 » |
|
co musi miec sum w akwarium musi miec pompe albo karaś musi miec?A jak sum to czym go karmic?Musi karas miec pompe w akwarium ?Prosze o szybką odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 16, 2010, 11:33:33 » |
|
Każda ryba w akwarium musi mieć:
- odpowiednią dla gatunku przestrzeń - odpowiednią dla gatunku temperaturę wody - wydajną filtrację 24/7 - odpowiednio dużo tlenu w wodzie - odpowiednie dla gatunku pożywienie (rośliny/robaczki/mięso/glony zależy czego wymaga) - odpowiednie dla gatunku stado lub jego brak (niektóre ryby żyją stadnie, inne są samotnikami)
Jak widzisz nic nie da się wywróżyć puki nie uda ci się określić co za rybę masz w akwarium. Oczywiście możesz od razu założyć, że ryba musi mieć dobrą filtrację i powietrze. Najlepiej zrób zdjęcie tego "suma akwariowego" i pokaż na forum, albo wpisz sobie w google "sum", oglądaj foty i może ci się uda samemu wywnioskować co to za gatunek bo to NIEZBĘDNA informacja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|