Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Karmienie zbrojników niebieskich
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Karmienie zbrojników niebieskich  (Przeczytany 4549 razy)
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #15 : Październik 26, 2010, 14:01:54 »

To nie jedzą bo mają tarło.
Przed w trakcie i chwilkę po ryby nie specjalnie są zainteresowane jedzeniem.
Dziwisz się Wink ?
Zmiana środowiska mogła zainicjować tarło (plus odpowiedni wystrój bo jak mniemam w kokosie się rzecz dzieje?)

I consider myself as a one fish wolf pack
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #16 : Październik 26, 2010, 14:13:02 »

Niestety z braku kokosu, zmuszone ( ja ich nie zmuszałem Cheesy) do odbycia tarła w jakimś ceramicznym czymś, które włożyłem po to żeby miały się gdzie chować Smiley
A co do jedzenia marchewka jest już zaakceptowana, może z wyjątkiem samca, który pilnuje ikrę Smiley
A wiesz może co z cukinia? Trzeba ją sparzyć czy zagotować ?
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #17 : Październik 26, 2010, 14:29:31 »

Właśnie się gotuje marchewka do mojego zbrojnika xD Pierwszy raz mu dam coś oprócz płatków i granulek Tongue hah bo od glonów ciągle sr** xD

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #18 : Październik 26, 2010, 14:32:44 »

Postaw im ją gdzieś, gdzieś gdzie często siedzą i najlepiej zgaś światło to potem jak im zasmakuje to będą jeść za dnia Wink
Moje się dopiero po dniu chwyciły Smiley gotowałem w niedzielę a dopiero wczoraj wieczorkiem jadły Smiley
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #19 : Październik 26, 2010, 17:43:26 »

Smiley
Ciekawe rzeczy ludziska piszą...

Marchewka gotowana jak najbardziej tak , nawet gotowany ziemniak bez soli będzie ok. Z gotowanych warzyw najlepiej smakuje kalafior (!!!bez soli wszystko!!! i już na pewno nie z zupy...) trzeba pamiętać że te smakołyki nie mogą za długo w wodzie bytować bo zgniją i zakwit wody gotowy... BTW kalafior jest najlepszy do wykarmienia narybku byle by do zbiornika z maluchami dodawać witamin ...

Świetnym pokarmem jest ogórek - świeży - dobrze umyty i pokrojony w paski (1/4). Cukinia jest podobna więc jest szansa że też zasmakuje - ja nie próbowałem, ale górek szklarniowy mmmm - zbrojnik da sobie za to płetwę uciąć Wink

pozdrawiam
Tram.

112,25
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #20 : Październik 26, 2010, 17:48:53 »

Zamiast zbrojnika to mieczyki jedzą marchew xD No na razie tak czasami sobie przepłynie to se przy okazji chapnie zostawię jeszcze do jutra rana i zobaczymy Tongue

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #21 : Październik 26, 2010, 18:02:59 »

Po mojej marchwi długości palca prawie nic nie zostało Smiley
Teraz zapodałem cukinie, ale muszę ja w paski pokroić...
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #22 : Październik 26, 2010, 18:48:59 »

Też dałbym cukinie swojemu ale nie mam już xD wszystko poszło w lato xD

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: