|
emperor
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 30, 2010, 13:42:15 » |
|
Musiałaby koleżanka również czekać. Akwarium musi dojrzeć przed wpuszczeniem rybek. Chyba że kupisz baniaczek z wodą od poprzedniego właściciela 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewciarzek
Zainteresowany

-.-"
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 30, 2010, 13:46:04 » |
|
hehehe  "Neonk nie mogą żyć ze skalarami i z brzankami gdyż staną się ich pożywieniem " czy to prawda 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2010, 14:30:32 wysłane przez ewciarzek »
|
|
|
|
|
papassmerf
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 30, 2010, 14:59:57 » |
|
Ciekaw jestem gdzie jest mod  wątek dawno powinien być zamknięty, bo wszystko było wałkowane pierdyliard razy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 30, 2010, 15:18:08 » |
|
Ciekaw jestem gdzie jest mod  wątek dawno powinien być zamknięty, bo wszystko było wałkowane pierdyliard razy... A ciebie powinni zbanować za spam  Ona chce się wszystkiego dowiedzieć. Moderatorzy wiedzą kiedy mają zamknąć temat, nie pouczaj ich. Dorosłe skalary zjadają neonki, bo to są drapieżniki, a o brzankach nigdy nie słyszałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewciarzek
Zainteresowany

-.-"
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 30, 2010, 15:35:02 » |
|
ty papassmerf jak ci się nie podoba to po co wogule tu zaglądasz ;/ bo jak miałam to większe akwarium to miałam jeszcze neonki i 1 skalara i mama wstąpiła do zoologicznego i dokupiła skalary i brzankę rekina . miałam wtedy 5 neonek i pewnego dnia budzę się patrze niema jednej następnego niema trzech a jeszcze następnego dnia nie było już żadnej aż się zdziwiłam i podejrzewałam ze welona mi je wszamała
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 18:06:10 wysłane przez ewciarzek »
|
|
|
|
|
ewciarzek
Zainteresowany

-.-"
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 01, 2010, 18:10:58 » |
|
czy korzeń od akacji może być w akwa ? jak kupiłam Filtus Floran to trzeba go wypłukać tak jak żwirek ? i czy żaba w akwarium taka jaka sprzedają w sklepach zoologicznych to może być w akwa czy jakaś męczarnia jest dla niej ? i raczej nie powinna zjeść rybek ??  sory ze napisałam znowu jedno pod drugim nie wiem jak sie usuwa 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 18:13:02 wysłane przez ewciarzek »
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 01, 2010, 18:34:14 » |
|
Dajesz opcję edytuj  Żabka w akwarium może być, a konkretnie karlik szponiasty. Poczytaj sobie o nim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewciarzek
Zainteresowany

-.-"
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 01, 2010, 18:42:03 » |
|
aa to on tak sie nazywa  a czy korzeń od akacji sie na da bo moja mama mówi ze to drzewo jest gorzkie czy jakoś tak i żebym ryb nie potruła ;( teraz poczytałam sobie o tych żabkach i pisało coś takiego "Poziom wody w akwarium nie powinien być zbyt wysoki, ponieważ zwierzęta te muszą co jakiś czas zaczerpnąć powietrza i przy dużym poziomie byłyby zmuszone pokonywać dość duża odległość od dna do powierzchni, co ze względu na ich małe rozmiary byłoby męczące. Można założyć mały filtr akwariowy, ale nie jest to konieczne. " to czyli nie mogła by być ta żabka w 120 l albo wiece  czy można by jak by była filtr bo nie rozumiem juz
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 19:08:06 wysłane przez ewciarzek »
|
|
|
|
|
marcio7
Zainteresowany

I'm lovin' it
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 01, 2010, 19:23:09 » |
|
Taką żabkę możesz dać do normalnego akwarium, ale słyszałem że są problemy z karmieniem. Ktoś mówił (chyba na tym forum) że musiał brać pokarm pensetą i machać jej przed nosem żeby zjadła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewciarzek
Zainteresowany

-.-"
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 01, 2010, 19:30:53 » |
|
Taką żabkę możesz dać do normalnego akwarium, ale słyszałem że są problemy z karmieniem. Ktoś mówił (chyba na tym forum) że musiał brać pokarm pensetą i machać jej przed nosem żeby zjadła.
no tez właśnie czytałam to samo .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 01, 2010, 19:59:50 » |
|
no tez właśnie czytałam to samo . Jak zglodnieje sama zje... Jak sie ja nauczy ze bedzie miala pod pyskiem to bedzie czekala az ktos jej pomacha....
|
|
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
ewciarzek
Zainteresowany

-.-"
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 02, 2010, 09:27:01 » |
|
a o jak z tym podłożem Filtus Floran bo nie wiem czy mam go wypłukać tak jak żwirek bo zamierzam w pon po szkole iść do zoologicznego a sprzedawców wole sie nie pytać bo oni sami nie wiedza ;/
wie ktoś może jak obliczyć lie prądu zżera świetlówka 25 w bo moja mama ma bzika na punkcie światła i ciągle sie doczepia ze jej prąd bule ;/ wie ktoś może ?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2010, 19:10:37 wysłane przez ewciarzek »
|
|
|
|
|
|