Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY 112 l oswietlenie  (Przeczytany 3288 razy)
ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Sierpień 28, 2010, 10:40:36 »

Dobra, macie swój przyziemny świat, gdzie nie interesują was inne rośliny  niż moczarki, żabienice, kryptokoryny, anubiasy i pleustofity.

Jeżeli standardowe światło by wystarczało to nikt by na tym forum się o nie nie pytał, ani nikt nie kupowałby dodatkowego światła.

Co nie zmienia faktu, że pisząc iż 2 x 18W nie wystarczy do hodowli roślin, po prostu wprowadzasz w błąd początkujących akwarystów. Uczciwiej jest po prostu napisać: standardowe oświetlenie typu 2 x 18W na 112 litrowe akwa nie wystarczy do hodowli bardziej wymagających gatunków roślin, natomiast w gatunki typu: ..................... powinny dać radę.  Angry

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Sierpień 28, 2010, 23:50:07 »

Dobra, macie swój przyziemny świat, gdzie nie interesują was inne rośliny  niż moczarki, żabienice, kryptokoryny, anubiasy i pleustofity. Co ja mogę na to poradzić koro jesteście tak zatwardziali? A potem jest pisane na forum, "POMOCY Cabomba rośnie dłóga", "HELP Glossia gnije", "ACHTUNG czerwona roślinka robi się zielona i odpadają jej liscie!", czyżby was nie wkurzały takie tematy? Już nie mówię o swobodzie w wyborze aranżacji, potem są tematy "POMOCY co mogę posadzić 1x14 w 60l", "Co wytrzyma w moim akfa z zarówkami?", "Czy przy ledach będzie mi coś rosło?", "Wszystkie rosną tylko jedna nie!".

Jeżeli standardowe światło by wystarczało to nikt by na tym forum się o nie nie pytał, ani nikt nie kupowałby dodatkowego światła.

dobra zgodzę się z Tobą i umówmy się, że jestem "przyziemny" i "zatwardziały" - znajdź mi choć choć jednego posta mojego autorstwa w stylu "Pomocy Cabomba nie rośnie" - jak znajdziesz, mówiąc gówniarsko "pełen szacun" jak nie to nie pisz więcej BZDUR, OK? hmm zabaw się w SB Grin

btw

Co nie zmienia faktu, że pisząc iż 2 x 18W nie wystarczy do hodowli roślin, po prostu wprowadzasz w błąd początkujących akwarystów. Uczciwiej jest po prostu napisać: standardowe oświetlenie typu 2 x 18W na 112 litrowe akwa nie wystarczy do hodowli bardziej wymagających gatunków roślin, natomiast w gatunki typu: ..................... powinny dać radę.  Angry

O i to jest rzetelne podejście do tematu Good !
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 23:55:37 wysłane przez dobraf » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Sierpień 29, 2010, 11:10:07 »

Widzę, że "najechałem" na niewinnych ludzi, którzy lubią być ofiarami w akcie sprzeciwu. Jeszcze umawia się ze swoim oprawcą na jakieś udowadnianie sobie czegoś. Dobrze rozumiem dobraf.

I od razu poprawiam swój błąd słowny. Tutaj Ivan23 miał jednak rację, nie pomyślałem o tym, przyznaję że byłem nie rzetelny.

Uwaga. "Standardowe oświetlenie typu 2x18W na 112 litrowe akwa nie wystarczy do hodowli bardziej wymagających  gatunków roślin, natomiast w gatunki typu: moczarki, żabienice, kryptokoryny, anubiasy i pleustofity powinny dać radę. Jednocześnie ostrzegam, że ich wzrost TEŻ może nie być w 100% zadowalający, ale co kto lubi."
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: