Dobra, macie swój przyziemny świat, gdzie nie interesują was inne rośliny niż moczarki, żabienice, kryptokoryny, anubiasy i pleustofity. Co ja mogę na to poradzić koro jesteście tak zatwardziali? A potem jest pisane na forum, "POMOCY Cabomba rośnie dłóga", "HELP Glossia gnije", "ACHTUNG czerwona roślinka robi się zielona i odpadają jej liscie!", czyżby was nie wkurzały takie tematy? Już nie mówię o swobodzie w wyborze aranżacji, potem są tematy "POMOCY co mogę posadzić 1x14 w 60l", "Co wytrzyma w moim akfa z zarówkami?", "Czy przy ledach będzie mi coś rosło?", "Wszystkie rosną tylko jedna nie!".
Jeżeli standardowe światło by wystarczało to nikt by na tym forum się o nie nie pytał, ani nikt nie kupowałby dodatkowego światła.
dobra zgodzę się z Tobą i umówmy się, że jestem "przyziemny" i "zatwardziały" - znajdź mi choć choć jednego posta mojego autorstwa w stylu "Pomocy Cabomba nie rośnie" - jak znajdziesz, mówiąc gówniarsko "pełen szacun" jak nie to nie pisz więcej BZDUR, OK? hmm zabaw się w SB

btw
Co nie zmienia faktu, że pisząc iż 2 x 18W
nie wystarczy do hodowli roślin, po prostu wprowadzasz w błąd początkujących akwarystów. Uczciwiej jest po prostu napisać: standardowe oświetlenie typu 2 x 18W na 112 litrowe akwa nie wystarczy do hodowli
bardziej wymagających gatunków roślin, natomiast w gatunki typu: ..................... powinny dać radę.

O i to jest rzetelne podejście do tematu