Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowe akwarium- proszę o rady  (Przeczytany 2650 razy)
jaaasiek
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Sierpień 15, 2010, 18:02:04 »

oczywiście że może być jeden bojownik

wejdźcie, obejrzyjcie i skomentujcie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22819.0
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Sierpień 15, 2010, 18:06:49 »

Jesli chcesz miec bojownika to musisz szukac mu odpowiedniego  towarzystwa aby nie stal sie ofiara i nie zostal bez płetw

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
kasiulka
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Sierpień 15, 2010, 18:18:09 »

Dobrze, dziękuję Wam bardzo za pomoc. Odezwę się gdy coś kupie Smiley
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam
kasiulka
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Sierpień 16, 2010, 09:00:05 »

A co myślicie o tym, żeby zamiast bojownika, to dać skalara?
sk4lar
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Sierpień 16, 2010, 09:26:33 »

Jesli chcesz mieć kolorowe rybki to polecił  bym Ci zmienniaki wielobarwne (rozmaite kolory, niebieskie,pomaranczowo-żółte i nakrapiane), mogą byc też ze zmienniakami plamistymi(miałem kiedyś odmiany żółto-pomarańczowe,czarno-czerwone.Zawsze z nimi można trzymać molinezje (Molinezja żaglopłetwa to ładna rybka ,lubi glony i jest w wielu odmianach kolorowych) i mieczyki(hellera lubią wyskakiwać z akwarium, pokrywa zalecana), gupiki.Co do neonków to nie polecam do takiego towarzystwa, one preferują wodę miekkszą, a te żyworodki wiadomo bardziej twardą.Kiedyś Bojownika miałem w takim akwarium towarzyski z trzema samicami, to żyworódek i innych rybek nie ruszał. Wpierw jak nie było samiczek to puszył się do szkla akwarium, a potem jak dokupiłem samiczki to ganiał je.A co do skalara to będzie zjadał wszystkie młode rybki żyworodnych, dlatego nie polecam , on też woli miekką wodę jak neonki.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2010, 12:10:11 wysłane przez sk4lar » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: