Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co jest (Guramin)  (Przeczytany 9014 razy)
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 28, 2004, 21:53:36 »

no to małe podsumowanie dla początkującego. samce mają zaostrzoną płetwę. u mnie chyba też płetwy są inne ale rzuca się w oczy inna różnica. mam gurami złote. ten z ostrą płetwą ma wyraźne czarne pręgi (jest w barwach tygrysa) i czarny kropkowany ogon. drugi jeat o wiele bledszy a ogon jest prawie przeźroczysty. to chyba też oznacza, że to inna płeć? a poza tym, jeśli kupię nawodną roślinkę to przy odrobinie szczęścia mogę spodziewać się potomstwa?

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 29, 2004, 14:27:42 »

Zwłaszcza strasznie się gonią jak się im podniesie temperature, wtedy to się do siebie zalecają i gonić się mogą jak szalone  Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 29, 2004, 15:03:12 »

Roślinka pływajaca nie jest konieczna, gurami radzą sobie bez nich (też budują gniazdo z piany). Co od płci, samica jest zawsze mniejsza od samca i jest bardziej zaokrąglona a samiec smuklejszy, tyle różnic oprócz płetw, a z kolorami złotego to nie wiem.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
BOGDAN
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Marzec 02, 2005, 20:34:08 »

płeć ryb bardzo łatwo rozpoznać samica ma płetwe grzbietową zaokrągloną a samiec szpiczastą , a co do tarła to proponuje odzielny zbiornik i obsadę dwa samce i jedną samice.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: