Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Śląski Weekend Akwarystyczny w Katowicach
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Śląski Weekend Akwarystyczny w Katowicach  (Przeczytany 3290 razy)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« : Kwiecień 13, 2010, 09:20:12 »

W imieniu organizatorów serdecznie zapraszam na pierwszy Śląski Weekend Akwarystyczny w Katowicach.

Więcej informacji można znaleźć na www.gsa.org.pl

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 13, 2010, 14:32:00 »

Wszystko super, chętnie bym się zjawił bo mam blisko tylko dlaczego program tak słaby?
Nie ma tam nic co mnie osobiście mogłoby przyciągnąć. Tylko podstawy.
Szkoda, że nie ma nic tematycznego adresowanego do większej grupy akwarystów.
Nic o tanganice, malawi, Ameryce, ciągle u nas mało popularnej Australii.
Nic o pielęgnicach amerykańskich a te ryby stają się coraz bardziej popularne.

Wszystko skierowane do ludzi nie mających pojęcia o akwarystyce lub osób chcących zakładać zbiornik i szukających informacji, ale od tego jest też sieć.
Szkoda, bo można by to lepiej wykorzystać.

Pozdrawiam.

O, a jednak jest coś co mnie zainteresuje. Akwarium morskie.
Możesz napisać więcej na ten temat?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 14:33:43 wysłane przez mrs » Zapisane

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 16, 2010, 09:45:04 »

Wszystko super, chętnie bym się zjawił bo mam blisko tylko dlaczego program tak słaby?
Nie ma tam nic co mnie osobiście mogłoby przyciągnąć. Tylko podstawy.

Program jest celowo dobrany tak, aby był właśnie dla ludzi zaczynających z akwarystyką, lub chcących zacząć przygodę z tym hobby.
Jako, że jest to pierwsza edycja (i mam nadzieję że nie ostatnia) stąd taka a nie inna tematyka.

Celem tego weekendu akwarystycznego jest przede wszystkim rozpropagowanie akwarystyki, przekazanie podstaw

Poza tym myślę, ze nawet "zaznajomionemu z tematem" akwaryście pewna wiedza sie przyda, a może akurat dowie się czegoś nowego.
Zwłaszcza, że chcielibyśmy przyjąć formę otwartej dyskusji i po prostu wymiany doświadczeń w/w tematach.

ale od tego jest też sieć.
A może warto ruszyć się i odejść od kompa i spotkać się z innymi ludźmi a nie tylko gapić się w monitor ...
Poza tym z doświadczenia wiem, że rozmowa na żywo z innymi akwarystami przez godzinkę lub dwie daje tyle co siedzenie tydzień przed kompem i filtrowanie informacji.

Jak pisałem wcześniej celem tej edycji jest przybliżenie hobby ludziom nieobeznanym z tematem, początkującym lub chętnym dowiedzenia się więcej, jak również (a może przede wszystkim) umożliwienie spotkania się osobom zainteresowanych akwarystyką, wymianę doświadczeń i uwag.
Szkoda, bo można by to lepiej wykorzystać.
Jeśli impreza wypali to następne edycje będą "atrakcyjniejsze" i bardziej tematyczne. Taki weekend nie robimy dla Siebie tylko dla innych i jeśli chcecie o czymś na takiej imprezie posłuchać czekamy na wasze propozycje pod adresem gsa@gsa.org.pl lub na naszym forum - www.gsa.org.pl/forum

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 17, 2010, 08:14:50 »

Sebos, odnoszę wrażenie, że odebrałeś moje słowa jako krytykę.
Macie naprawdę duży potencjał a moim zdaniem wykorzystujecie go licho - ale to już napisałem wcześniej no i to trochę lakonicznie, ale jednak odpowiedziałeś.
Zobacz: http://www.akwarium.net.pl/forum/akwarystyczne-pogaduszki/forum-akwarystyki-i-terrarystki-polskiej-9-11-kweicien-2010/
Jestem ze Śląska, ale miałem dużą chęć tam być. Z uwagi na brak czasu, nie byłem.
Do Was mam blisko, ale chęci na spotkanie dla początkujących po prostu nie mam.
Sam nie jestem jakimś zaawansowanym akwarystą, ale po prostu wszystko to co jest w waszym progamie już przerabiałem.
Co do rozmowy "na żywo" z innymi akwarystami to mam takowych kolegów. Ja mam BW, inny mają malawi, roślonniaki - zawsze jest o czym porozmawiać.
Jeszcze raz napiszę, nie próbuje Was krytykować - ogólnie super, że coś robicie, ale z takim potencjałem moglibyście się postarać o coś bardziej ambitnego.
Wybacz, ale "typy i rodzaje zbiorników" nie powalają chyba nikogo na kolana.

Pozdrawiam.

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 17, 2010, 18:10:18 »

Na wykłady dla zaawansowanych zapraszamy w każdą trzecią sobotę miesiąca do Zabrza na spotkania GSA. Tym razem dajmy szansę początkującym.

PS. Co do wykładu o typach i rodzajach zbiorników to wyobraź sobie, że niektórzy nie wiedzą czym się różni prowadzenie 240 l bw od prowadzenia 8l nano roślinniaka z krewetkami.... i że w ogóle coś takiego istnieje.

Pozdrawiam,
Emi

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 17, 2010, 19:26:14 »

PS. Co do wykładu o typach i rodzajach zbiorników to wyobraź sobie, że niektórzy nie wiedzą czym się różni prowadzenie 240 l bw od prowadzenia 8l nano roślinniaka z krewetkami.... i że w ogóle coś takiego istnieje.
Spoko, rozumiem.

Na wykłady dla zaawansowanych zapraszamy w każdą trzecią sobotę miesiąca do Zabrza na spotkania GSA. Tym razem dajmy szansę początkującym.
W zasadzie do Zabrza daleko też nie mam.
Możesz cos więcej napisać o tych spotkaniach?

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 18, 2010, 10:17:42 »

W każdą trzecią sobotę miesiąca, przeważnie o 16:00 w Centrum Organizacji Pozarządowych przy Brodzińskiego 4 w Zabrzu odbywają się spotkania Górnośląskiego Stowarzyszenia Akwarystów. Na takich spotkaniach odbywają się prelekcje na różne tematy np. o krewetkach Palaemon elegans, wężogłowach, polskich mchach, budowaniu sterownika skalar, zakładaniu morszczaka itp rzeczach, które mają ochotę usłyszeć osoby przychodzące na takie spotkanie. Ostatnio zaprosiliśmy kolegów z Krakowa, którzy poopowiadali nam o kiryskach i wyprawie na ADA Party do Japonii i japońskiej akwarystyce a w najbliższej przyszłości planujemy zaprosić kilku gości od akwarystyki roślinnej. Wymieniamy się tam także roślinami i rybami, dyskutujemy przy kawie i ciastku o akwarystyce i nie tylko, radzimy się mądrzejszych, dajemy rady tym co czegoś nie wiedzą a wieczorem po spotkaniu idziemy się integrować do winiarni.

Tu kilka zdjęć z lutowego spotkania GSA: http://www.gsa.org.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=24:luty-2010&Itemid=21
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2010, 10:20:07 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 18, 2010, 12:58:59 »

Rozumiem, że na spotkanie może przyjść każdy, nie tylko członkowi GSA?
Wychodzi więc na to, że najbliższe spotkanie w przyszłą sobotę.
Co więc szykujecie na zbliżające się spotkanie?

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 18, 2010, 18:25:43 »

Tak, na spotkanie może przyjść każdy. Trzecia sobota miesiąca była wczoraj i wczoraj odbyło się spotkanie. Następne spotkanie GSA (poza ww. weekendem w Katowicach) odbędzie się w trzecią sobotę maja czyli 15.05.2010.

Pozdrawiam,
Emi

Grundman
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 19, 2010, 06:49:24 »

Fajna inicjatywa! Dobrze że coś się dzieje ciągle  Wink 
Mnie najbardziej zaciekawił temat "Wężogłowy" - kto prowadzi prelekcje? Bo miłośników czy znawców wężogłów chyba nie za dużo jest  Smiley
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 19, 2010, 08:22:51 »

Adrian "Adrian Dziki" Brożyna

Pozdrawiam,
Emi

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 27, 2010, 08:48:41 »

Krótka fotorelacja tutaj:
http://www.gsa.org.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=3826

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Maj 05, 2010, 11:34:13 »

Jakby ktoś miał ochotę zajrzeć to najbliższe spotkanie GSA 15 maja 2010 o 16:00.

Więcej info tu:

http://www.akwarium.net.pl/forum/gsa/majowe-spotkanie-gsa-ad-2010/

Pozdrawiam,
Emi

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: