Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Huee [30]Shrimp Set  (Przeczytany 3095 razy)
Huee
Stały użytkownik

« : Lipiec 31, 2010, 13:46:53 »

ShrimpSet 30l

Wymiary: 30x30x35
Oświetelnie: Moduł Aquael 11w
Filtracja: Filtr który dali do zestawu z nową gąbką [polecam od razu wymianę tam ta zapycha się co 2 dni ...]
Grzałka: Na razie brak :]
Rośliny : Tego nie powiem bo sam nie wiem Cheesy
Nawożenie : BRAK
Będę w nim trzymał najprawdopodobniej krewetki Blue Pearl lecz jeszcze czekam co będzie się działo bo mam akwarium na ziemi ogrodowej najzwyklejszej jaka mieli w sklepie lecz i tak zawiera nawóz :[[więc czekam w najbliższych dniach na wysyp glonów jeśli go nie będzie to czekam na dojrzewanie i kupuje Cheesy]

Ogólnie polecam Shrimp Seta tylko te nóżki lipne plastykowe gną się pod ciężarem chyba je zdejmę kiedyś .
Jak za tą cenę jest bardzo fajny zestaw tylko grzałka bez termo :/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2010, 18:26:23 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2010, 14:57:18 »

Zrob zdjecie jak bedzie calkowicie ciemno poniewaz teraz nie wiele na nim widac, zdjecie zrob samego akwa (zeby zarowka nie swiecila na obiektyw). Powies jakies tlo, np. czarny brystol. Filtr postaraj sie schowac za roslinami.

250L słodkie
540L + 112L morskie
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2010, 16:12:16 »

całkiem ładnie. Mam nadzieję że Blyxa przyjmie Ci się, u mnie w żadnym akwarium nie chciała (bo nie stosuje CO2) , dopiero w 100l akwarium które mam bez filtracji i napowietrzania przyjęła się i zaczęła rosnąć.
Grzałką się nie przejmuj, bo jeśli nie spada Ci temperatura w pomieszczeniu z akwa poniżej 20* to kreweciom jest zwyczajnie zbędna. Lubią nawet chłód.

Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 31, 2010, 18:14:24 »

O blyxe właśnie się boje główny punkt akwarium ,ale mam nadzieję ,że się przyjmie .
kamil4737
112l. lubie roslinki:)
Zainteresowany
**

112l hybryda

« Odpowiedz #4 : Sierpień 08, 2010, 22:37:58 »

całkiem ładnie. Mam nadzieję że Blyxa przyjmie Ci się, u mnie w żadnym akwarium nie chciała (bo nie stosuje CO2) , dopiero w 100l akwarium które mam bez filtracji i napowietrzania przyjęła się i zaczęła rosnąć.
Grzałką się nie przejmuj, bo jeśli nie spada Ci temperatura w pomieszczeniu z akwa poniżej 20* to kreweciom jest zwyczajnie zbędna. Lubią nawet chłód.
Nie zgodze sie z tym że blyxa nie przyjmie sie bez CO2 ... według mnie to jedna z prostszych roślin, wystarczy w miare przyzwoita ilosc swiatla, i cos dla niej do jedzenia... rośnie jak szalona

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 09, 2010, 16:37:45 »

U mnie w Shrimp Secie 10l blyxa śmiga bez CO2 aż miło. Tylko podłoże żyzne i dobre światło to dla niej podstawa.

Zrób jakieś porządne zdjęcie, daj jakieś tło i dolej wody - imho będzie lepiej Wink

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: