Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki Atlas Ryb Słodkowodnych  (Przeczytany 2390 razy)
Darp
Zainteresowany
**

« : Grudzień 01, 2004, 22:00:48 »

Witam
Chciałbym zasięgnąć rady odnośnie zakupu atlasu ryb słodkowodnych.
Rodzinka chce mi sprezentować... tylko nie wiem który wybrać.
Oglądałem Atlas ryb słodkowodnych Kahl-a 750 gatunków - dość popularny...Ale widziałem obszerniejsze opracowanie:
http://www.muza.com.pl/ksiazka.asp?idtytul=10164

Nie mogę znaleźć tego atlasu u mnie w księgarniach a nie chciałbym zamawiać kota w worku...
Pzdr
Darp

Sprzedam Piasek Kwarcowy

112 l; 2x molinezja Black Molly, 1x milinezja żółta, 2x gupik, 7x zbrojnik niebieski,
3x naskalnik + maluszki, 4x kosiarka, 4x mieczyk, 4x otosek, 1x kiryśnik, 3x bocja wspaniała
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Grudzień 01, 2004, 23:04:15 »

Mam atlas dr Axelroda. To bardzo fajna książka ale kierowana do osoby która na poważnie zajmuje się akwarystyką. Jeśli szukasz książki typu Akwarium od A do Z ,to zdecydowanie nie jest to pozycja dla Ciebie (wtedy polecam ‘Wielki Świat Akwarium’, autor: Thierry Maitre-Allain), jeśli natomiast szukasz pozycji do oznaczania gatunków to trafiłeś w dziesiątkę. Atlas Axelroda składa się wyłącznie ze zdjęć oraz indeksu nazw łacińskich i angielskich. Pod zdjęciami znajduje się jedynie łacińska nazwa ryby oraz warunki chowu ,hodowli, wymagań ,behawioru itp. przedstawione za pomocą symboli (legenda jest na obwolucie). Dużym plusem atlasu jest to że jeden gatunek jest na kilku fotografiach, dzięki temu można dostrzec różnice pomiędzy rybami tego samego gatunku pochodzącymi z różnych siedlisk. Atlas zawiera ponad 7500 zdjęć, na których znajdziesz prawie wszystkie ryby słodkowodna dostępne na rynku (nie tylko krajowym ale i na całym świecie). Na koniec jeszcze raz podkreślam to nie jest książka dla amatora, tylko dla kogoś kto w rybach siedzi trochę głębiej.

Mateusz
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2004, 02:19:28 »

Troche ten atlas drogi ,ale to prezent  :wink:

POZDRO

Pozdrawiam Mateusz

Moja Strona Domowa :
----> http://www.mateusz.akwarium.glt.pl/ <----
Darp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2004, 18:56:14 »

:-)
Dziękuję za info
Ten Wielki Świat Akwarium to też może fajna książka ..ale ja szukam naprawdę dobrego atlasu...
Cena...cóż niech się rodzinka raz na rok zrzuca hehe
Pozdrawiam
Darp

Sprzedam Piasek Kwarcowy

112 l; 2x molinezja Black Molly, 1x milinezja żółta, 2x gupik, 7x zbrojnik niebieski,
3x naskalnik + maluszki, 4x kosiarka, 4x mieczyk, 4x otosek, 1x kiryśnik, 3x bocja wspaniała
Skaman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2004, 09:23:08 »

polecam Axela Smiley jest naprawdę dobry a cena.... ja płaciełem znacznie więcej...... kupować i cieszyć się
hurcik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2005, 12:33:26 »

ja tez mam axela dałem 170zł Cheesy ODLOT!!!!!!
hurcik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 24, 2005, 12:14:37 »

Ale już go nie zamówisz bo nie ma!!!!!Ja też chciałem kiedyś kupić i nic aż w końcu spotkałęm używany!!!!!Ale tobie polecam ten atlas pierwszy 750gatunków bo tam jest opis rybek a w axelu tylko obrazki i obrazkowy opis! Tongue
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: