Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium z "naszymi rybami"  (Przeczytany 5591 razy)
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Lipiec 30, 2008, 00:12:52 »

jedyne, co się nada na 60 l to ciernik,różanka,koza może słonecznice. ale problem moralny jest z ochroną.

Slonecznica to bardzo ciekawa rybka, ladnie sie mieni i nie osiaga duzych rozmiarow. Grin
dominik88330
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Sierpień 02, 2008, 12:11:24 »

nie no przeciez nie bede hodowal szczupakow  Cheesy akwarium stalo by w garazu a ryby to bym wzial tylko np. parke okoniow w okresie tarla, bym poczekal az sie rozmnoza i dorosle bym wypuscil, a male hodowal a jakby podrosly troche to do  stawu albo do jeziora bym je wpuscil

zostalo tylko skromne 300l Wink
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Sierpień 02, 2008, 16:00:38 »

a może tak z innej bajki: traszki,błotniarki, pająk topik,czy inne nierybiaste, mogłoby być ciekawie.
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #18 : Sierpień 02, 2008, 17:34:39 »

nie no przeciez nie bede hodowal szczupakow  Cheesy akwarium stalo by w garazu a ryby to bym wzial tylko np. parke okoniow w okresie tarla, bym poczekal az sie rozmnoza i dorosle bym wypuscil, a male hodowal a jakby podrosly troche to do  stawu albo do jeziora bym je wpuscil
Moze dziwnie to zabrzmi bo pisze teraz jako wędkarz,,kiedys juz próbowałem miec takie ryby w Akwarium i z doswiadczenia moge powiedziec,ze po pierwsze np Okon potrafi dorosnac do 45 cm...jest niesamowicie Agresywny,w towarzystwie innych ryb mniejszych bedzie on królem i będą one NAPEWNO ZJADANE,wiec pozostaja np tylko okazy o jednakowym wymiarze,ale,ale ale Okon nie jest ryba przystosowana do zmian otoczenia na tyle zeby mogł zyc w Akwarium.Po pewnym czasie ze stresu ryba padnie Sama.,
Karmienie czyszczenie i  wkładanie rąk do Akwarium takiego jeszcze przyspieszy to wszystko.
Jednym słowem mówiąc Odradzam !!!!
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Sierpień 02, 2008, 19:09:02 »

To moze karasie? Nie sa agresywne i nie ma problemow z karmieniem. Okonia rowniez odradzam. Ewentualnie lin. papa
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #20 : Sierpień 02, 2008, 19:14:38 »

no gdzie LIN Huh? Poczytaj najpierw zanim napiszesz może LIN..najlepiej takiego z 2kg jeszcze.. Huh
Co do karasi to owszem hodowane sa przez ludzi,nawet mozna kupic w zoologu,ale co je widze i ich zbiornik to strasznie woda metna..jak by nie było to są duze ryby...
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #21 : Sierpień 02, 2008, 19:15:31 »

W moim akwa od wczoraj pływają 2 karasie i mają po 3cm a złapałem je w rowie. Bardziej żywotnych rybek nie widziałem pływają jak szalone tzn. ganiają jedna za drugą pozostałe moje rybki czują się świetnie Smiley

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Sierpień 02, 2008, 20:36:00 »

Czyli trzymasz wszystko razem?? Grin
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #23 : Sierpień 03, 2008, 11:21:25 »

no jasne Smiley I jak się na nie tak patrzę to wychodzi na to że z zachowania są podobne do gupików  Grin

amadeusz
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 16, 2010, 06:55:39 »

z małych rybek to może orfę? ja szukam pająka topika, wie ktoś gdzie koło Wrocławia można go znaleźć? A może jakiś wędkarz widuje, złapie to postawie flachę za parę sztuk? Smiley

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: