Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Odbłyśniki  (Przeczytany 16291 razy)
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #45 : Maj 12, 2004, 21:34:14 »

Góral ma rację, właściciele sklepów wykorzystali zamieszanie związane z UE i podnieśli ceny by więcej zarobić na niewiedzy klientów....
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Maj 12, 2004, 23:59:52 »

Nie sadze aby zrobili to wszyscy, jesli któremuś zależy na sprzedaży (a napewno zależy) to bedzie miał marże taką jaką miał, podwyższy cenę tylko o vat.Weźcie pod uwage że producenci (lub importerzy) podnieśli ceny na filtry, pompy itp. , wiec niekoniecznie sprzedawca musiał podwyższyć marże.
Inny przykład, obecnie zmieniane są pojemności ("płynu ognistego" Cheesy ) z 0,25l na 0.20l i z 0.75l na 0,70l (niektórzy zrobili to szybciej) cena nie zostaje obniżona.Mało tego pocichutku poszła do góry bezzasadnie,ale ...później bedzie można ją obniżyć do tej co była i powiedziec że potaniało :wink: .Tak wiec nie zawsze winny jest sprzedawca co nie wyklucza że jest niewinny  Cheesy .

385 l - dyskowce
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #47 : Maj 13, 2004, 06:57:42 »

Michał, oczywiście że filtry podrożały u producenta... o vat. dlatego jakakolwiek podwyżka ponad te 15% to zwykła chęć ukrycia zwiększenia ceny.
btw. marże na sprzęt w sklepach sa tak wysokie, że właściciele mogliby wcale ceny nie zmieniać... przykład: w okresie kiedy szukałem filtra,  sklepach fluval 304 kosztował od 380 do 440pln.
 ja go kupiłem w hurcie: za 270pln.

gg:1384140
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #48 : Maj 13, 2004, 18:08:28 »

Proponuję zorganizować pikietę pod największymi fabrykami, Aquael, Topical itp.  :lol: Co Wy na to?
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Maj 14, 2004, 14:14:10 »

Heh, dobra, tylko trzeba by autobus wynająć coby pojeździł po całej Polsce i ludzi zebrał Tongue.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Maj 14, 2004, 17:29:03 »

Ooo... Możemy, jako jeden z punktów naszego zlotu akwarystów, postrajkować!
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #51 : Maj 14, 2004, 21:27:35 »

Wątpię żeby można było podnieść marże jeszcze wyżej (w chwili obecnej w Warszawie ok 50%) :twisted:  :twisted:  :twisted:

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
michał
Bywalec

« Odpowiedz #52 : Maj 15, 2004, 10:24:22 »

oby tak dalej :lol:

Błądzić to rzecz ludzka!?!
GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #53 : Maj 19, 2004, 13:05:21 »

Wykleiłem całą pokrywę folią samoprzylepną, ale różnicy w jasności nie zauważyłem. Sad
Może roślinki zauważą Tongue . Oby tak było.

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #54 : Maj 19, 2004, 14:39:46 »

Cytat: GP
Wykleiłem całą pokrywę folią samoprzylepną, ale różnicy w jasności nie zauważyłem. Sad

A wcześniej miałeś samą pokrywę bez osbłyśników?? Jeśli tak to może przykleiłeś folię złą stroną Tongue .Jest to conajmniej dziwne nie widzieć różnicy Smiley.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Maciek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #55 : Maj 19, 2004, 23:17:33 »

Cytat: GP

U mnie było podobnie, tzn. wydawało mi się że jest jakby ciut jaśniej ale pewności nie miałem - człowiek nie ma aż tak fotograficznej pamięci, żeby utrwalić nieznaczną zmianę natężenia światła. Jednak to czego człowiek nie widzi może mieć duże znaczenie dla roślin - u mnie po tygodniu roślinki zabrały się do góry i dobrze rosną. Cool

Akwa 75l - ogólne.

Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #56 : Maj 24, 2004, 11:12:44 »

Były dwa fabryczne paski folii Aquaela. Po roku przestały być odblaskowe-tragedia!!!
Nie da się przykleić odwrotnie, bo klej jest tylko z jednej strony (samoprzylepne).
Rośliny zaczynają się chyba ruszać Smiley

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

Nie taki smok straszny na jakiego wygląda...

« Odpowiedz #57 : Luty 06, 2005, 21:25:34 »

Czy jestescie pewni,ze ta rura pcv to dobry pomysl  :?: Zrobilam jak radziliscie i co sie stalo... :?: Rura po 2 dniach zaczela zmieniac ksztalt pod wplywem ciepla i obejmowac czule swietlowke,swiatla oczywiscie w tym momencie zrobilo sie znowu mniej a szkoda bo poczatkowy efekt byl super  :wink: .ZDJELAM nowe mojej roboty odblysniki i pozostalo wylepienie folia pokrywy.Czy u Was tez sie tak dzialo :?:  :?:  :?:

120x40x50 -  ruszyło 29.03.2008 (LT -  HT )  , LT (60l) - 06.04.08 Moje akwaria
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: