Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: proszę doradzcie co mam zrobić  (Przeczytany 1257 razy)
monia109
Nowy
*

« : Marzec 18, 2010, 07:41:24 »

Zawsze chciałam mieć akwarium. Po długich namysłam poszłam wczoraj do jedego z duzych sklepów zoologicznych i dokonałam zakupu. Akwarium, rybki i roślinki. Kupiłam bojownika i samicę a akwarium nie ma nawet dwóch litrów. Błagam nie mówcie że jestem debilką bo o wszystko Pana znajacego się wypytałam. Ale potem jak weszłam na pare watków zwiazanych w chodowlą bojowników aż mi się włos na głowie zjerzył. Stan mojego delikatnie mówiąc zdenerwowania był wielce wysoki. Czuję się oszukana we wszystkich aspektach, po pierwsze stanowczo za małe akwarium, po drugie on męczy samiće, po trzecie temperatura po czwarte filtr!!!!!! czy Ci ludzie w tych sklepach sa nienormalni. Co ja mam teraz zrobić bo te biedne rybki się zamączą a w pierwszej kolejności samiec zameczy mi samice.Huh?!!!! Czy mogę iść do tego sklepu i wszystko to zwrócić w ramach reklamacji? nie stać mnie na większe akwarium i te wszystkie sprzęty. Pomóżcie
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2010, 08:37:38 »

No cóż nie jesteś pierwsza i nie ostatnia tak zrobiona w konia .Sama też nie jesteś bez winy bo skoro masz internet to trzeba było zajrzeć przed zakupem i dzisiaj nie byłoby problemu .Pan w sklepie jak widzisz wcale nie ma pojęcia co sprzedaje jego zadaniem jest wypchnąć towar który nie schodzi zapewne na podstawie twoich pytań zorientował się że jesteś nie kumata i opchną Ci bubel który inni obchodzą z daleka .Co do reklamacji to nie jestem pewien bo niby na jakiej podstawie masz reklamować skoro jest szczelne i sama takie chciałaś .Co do zakupionych ryb to pewnie będzie jeszcze gorzej z zwrotem ale próbować możesz   .
Co do zakupu normalnego akwa i braku kasy to polecam zajrzeć tu
http://allegro.pl/28047_akwaria.html?id=28047&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&a_enum[52]=2&a_text_i[356][0]=&a_text_i[356][1]=&change_attr=Poka%C5%BC
można tu dostać coś używanego za niewielkie pieniądza lub pozostaje Ci dać ogłoszenie w dziale giełda o oddaniu rybek .

Młode ampularie oddam
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 18, 2010, 11:10:16 »

O reklamacje to raczej nalezy pytac w sklepie a nie na forum. Jezeli cie nie stac na kupno akwarium to powinnas sobie odpuscic bo to drogie hobby. Do czasu aż kupisz kompletne akwarium rozdziel je chociazby do sloikow (tamten plastikowy bajer pewnie sie niczym od sloika nie rozni), wymieniaj im codziennie wode, postaw w cieplym miejscu i karm mrozonkami.
Jezeli cena cie powala to pozostaje tylko zamieszczenie ogloszenia.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
monia109
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 18, 2010, 14:22:13 »

dziekuje bardzo za rady, już je rozdzieliłam chociaż wcale nie były w tzw kuli tylko takim mini akwarium ale tojuż nieważne, tylkoprzykro mi że tak to wyszło, już dałam ogłoszenie, niech idą w dobre rece
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: