|
|
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2010, 21:50:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Morlinek
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2010, 21:53:52 » |
|
I tu jest problem bo kaskady i kubełki nie wchodzą w grę ;/ Dodam też że nie przymieżam się do zmiany akwarium na większe.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 22:01:06 wysłane przez Morlinek »
|
|
|
|
|
|
|
|
Morlinek
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 24, 2010, 09:11:09 » |
|
No właśnie nie chcę mieć Turbo bo są duże i mają problemy z napowietrzaniem,odpadają.Najbardziej mi zależy na opinii filtra hailea,fan 1 i kameleona 360.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmb22
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 24, 2010, 09:12:58 » |
|
mają problemy z napowietrzaniem,odpadają
Jakie to problemy?
|
|
|
|
|
|
Czy jadąc swoim samochodem czujesz się jakbyś słyszał fińskich drwali siekanych przez ich własne piły łańcuchowe?
|
|
|
|
Morlinek
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 24, 2010, 09:17:52 » |
|
Że napowietrzają wodę ze 2 dni i przestają,a zależy mi na tym bąbalkach bo jak na razie ruch tafli wody nie wystarcza.Proszę o opinie tych filtrów które pokazałem.Moje tetra do szału mnie doprowadza,woda jak mleko,czyściłem ją w sobotę a dzisiaj ledwo zipie.Ostrzegam wszystkich którzy chą kupić filtry wewnętrzne tetry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 24, 2010, 09:45:24 » |
|
Witam,ja osobiście posiadam Fan1 w baniaku 112l.Widziałem że też o nim myślisz.Na razie nie narzekam. Miałem większy z uv ale zmieniłem właśnie na Fan1.Za tyle co masz na wydanie to kupisz go w akwarystycznym bez zabawy w allegro.
|
|
|
|
|
|
akwen 112l 16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.  kostka 30l 6 Helenki - Bojownik z tarłe
|
|
|
|
Morlinek
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 24, 2010, 09:47:58 » |
|
Witam,ja osobiście posiadam Fan1 w baniaku 112l.Widziałem że też o nim myślisz.Na razie nie narzekam. Miałem większy z uv ale zmieniłem właśnie na Fan1.Za tyle co masz na wydanie to kupisz go w akwarystycznym bez zabawy w allegro.
A jak z napowietrzaniem,filtracją wody,obsługą ? Czy spada mu wydajność ? Jak się go czyści ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 24, 2010, 10:03:40 » |
|
mają problemy z napowietrzaniem,odpadają
Jakie to problemy? nie rozumiem Ciebie morlinek... filtry turbo niczym innym sie nie cech*a od tych co pokazujesz niz inaczej zbudowanym pod kontem ksztaltu, dalej jest ta sama funkcja napowietrzania, jest ciag wody - jest napowietrzanie. Z aquaela tak samo bedzie, zapcha sie filtr, zmieni sie przeplyw wody i przestanie napowietrzac. Przy tych turbo aqua szutach to jest jedyny minus taki ze zeby faktycznie dzialal jak nalezy to trzeba zmienic wloknine na gabke - to wszytko, wiec koszt dochodzi jakies 3-4pln do ceny imo jak juz tak bardzo nie chcesz kaskady i kubelka to pomysl nad turbo, tamte sa po prostu za slabe moim zdaniem...
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
|
Morlinek
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 24, 2010, 10:05:53 » |
|
Jest jeszcze coś co mnie w nim denerwóje,jego wielki kształt.A z resztą nie interesuje mnie on,jakoś jak na niego patrzę to już budzi we mnie niepokój,więc on odpada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 24, 2010, 10:28:52 » |
|
Jest jeszcze coś co mnie w nim denerwóje,jego wielki kształt.A z resztą nie interesuje mnie on,jakoś jak na niego patrzę to już budzi we mnie niepokój,więc on odpada.
heh to wez filtr ktory ci nie pasuje do akwarium pod wplywem mocy, przeplywu wody/h i ktory takze jest brzydki (bo nie ma ladnych wewn. ale mozna je zaslonic ladnie ;]) jak pytasz sie jaki filtr polecamy a ty odrzucasz propozycje kazda to idz i sobie kup pierwszy lepszy i badz niezadowolony. Osobiscie mialem aqua el fan 2 a ty myslisz o fan1 ... dla mnie ten fan2 nie wystarczyl, jest po prostu za slaby. zwroce tez uwage bo moze nie jestes tego swiadomy ze filtry takze musza podnosic brudy z podloza, a zeby to zrobily to musza byc mocniejsze
|
|
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 24, 2010, 10:39:06 » |
|
A jak z napowietrzaniem,filtracją wody,obsługą ? Czy spada mu wydajność ? Jak się go czyści ?
Napowietrza nieźle,bąbelków aż miło, filtracja też jest nawet nawet-jak ustawisz na największą moc to strumień wypychanej wody jest dość mocny że rybki muszą dość mocno płetwami przebierać by się obok utrzymać. Mi wydajnośc jeszcze nie spadła. Czyszczę go podczas podmian wody-płukam gabkę kilka krotnie w wodzie którą spuściłem.Otwiera się go łatwo,w środku ma jedną gąbkę.Ja jeszcze po czyszczeniu zakrapiam gąbkę 3-4 krople żywych kultur bakteri- bio nitrivec firmy sera
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 10:43:58 wysłane przez black75 »
|
|
akwen 112l 16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.  kostka 30l 6 Helenki - Bojownik z tarłe
|
|
|
|
Morlinek
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 24, 2010, 11:40:57 » |
|
Dzięki,oto mi chodziło a nie wykłady.Biorę fana-1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 28, 2010, 09:00:31 » |
|
fan 1 jest "dobry" do max 60l jak chcesz wymienić szajs na troszkę lepszy szajs to proszę bardzo droga wolna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|