Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Termometr JBL naklejany  (Przeczytany 4867 razy)
Mariusz-wawer
Nowy
*

« : Luty 18, 2010, 12:15:38 »

Witam,
zakupiłem termometr zewnętrzny JBL. Po naklejeniu na akwarium nie wskazuje temperatury. Co może być przyczyną?
ikaan
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2010, 22:59:26 »

hmm, tzn że cały czas jest cały czarny?
może się nie znam, ale nie widziałam termometru przyklejanego ZEWNĘTRZNEGO Huh
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 23:01:05 wysłane przez ikaan » Zapisane
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2010, 23:01:37 »

wyrzuć to coś i kup zwykły szklany

Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2010, 12:13:52 »

Ja używam zewnętrzny naklejany firmy Sera... U mnie działa w porządku. Możliwe, że trafiłeś na wadliwy. Sprawdź czy działa w sposób bardzo prosty. Przez jakiś czas po prostu pocieraj po nim palcem. Powinien się rozgrzać i wskazać temp. Chociaż ja obstawiam, że po prostu ten egzemplarz po prostu nie działa

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
dunaj-83
Stały użytkownik

-Waterworld- ;-D

« Odpowiedz #4 : Luty 19, 2010, 14:33:13 »

Ja bym go wyrzucił całkowicie, ładnie to one wyglądają, tak nowocześnie  Grin ale nie są dokładne bo działa na nie również temperatura z otoczenia a nie tylko wody.
Najlepszy wewnętrzny szklany
gajo123
Gajowy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 19, 2010, 18:03:14 »

Ja bym go wyrzucił całkowicie, ładnie to one wyglądają, tak nowocześnie  Grin ale nie są dokładne bo działa na nie również temperatura z otoczenia a nie tylko wody.
Najlepszy wewnętrzny szklany

Zwykle są wystarczająco dokładne. Otoczenie to powietrze, które jest dużo rzadsze
od wody i szkła, przez to nie przenosi tak dobrze ciepła, dlatego wpływ otoczenia jest do pominięcia.
Pomijając ekstremalne warunki jak słońce padające na termometr albo bardzo duże różnice temperatury
wody i otoczenia.

Akwarium i hydroponika
Mariusz-wawer
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2010, 18:37:56 »

Pocieranie nic nie dało.
Oddałem ten i zakupiłem szklany wewnętrzny Wink
dunaj-83
Stały użytkownik

-Waterworld- ;-D

« Odpowiedz #7 : Luty 19, 2010, 21:22:41 »

Zwykle są wystarczająco dokładne. Otoczenie to powietrze, które jest dużo rzadsze
od wody i szkła, przez to nie przenosi tak dobrze ciepła, dlatego wpływ otoczenia jest do pominięcia.
Pomijając ekstremalne warunki jak słońce padające na termometr albo bardzo duże różnice temperatury
wody i otoczenia.

dodaj do tego że po pewnym czasie nie będzie widział nawet cyferek bo się zetrą. Widziałem kiedyś w zoologicznym, na każdym akwarium był przylepiony taki termometr, były tak zniszczone że nic nie szło odczytać z nich.
Nie jestem zwolennikiem tych sprzętów  Grin
gajo123
Gajowy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2010, 19:50:37 »

dodaj do tego że po pewnym czasie nie będzie widział nawet cyferek bo się zetrą. Widziałem kiedyś w zoologicznym, na każdym akwarium był przylepiony taki termometr, były tak zniszczone że nic nie szło odczytać z nich.
Nie jestem zwolennikiem tych sprzętów  Grin
U mnie funkcjonuje już drugi rok. Nie zauważyłem żeby się zużywał.

U zoologa pewno pucują codziennie przednią szybę
(a nie zdziwiłbym się jakby i rośliny w tym tempie wymieniali aby wyglądały na "zdrowo" rosnące  Grin).
Pewno gdyby ten termometr kosztował x10 to byłby super wyeksponowany. Wink

Akwarium i hydroponika
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: