Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Alternanthery  (Przeczytany 1712 razy)
iNs88
Zainteresowany
**

« : Styczeń 28, 2005, 11:25:14 »

Witam, prosze mi powiedzieć czy roślinki Alternanthera rubra i  Alternanthera splendida są trudne w hodowaniu ?

Dziękuję za szybką odpowiedź.

63l - ogólne
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2005, 12:51:22 »

ja mam u siebie gatunek ALTERNANTHERA REINECKII i nie narzekam. Są to rośliny średniotrudne w utrzymaniu , potrzebuja mocnego lub czasme nawet bardzo mocnego oświetlenia zdecydowanie korzystne nawożenie CO2. Z roślinamitego typu prawda jest taka że u różnych ludzi inaczej się czują . Ja mam je u siebie w wodzie średnio twardej. Zdecydowanie wymagaja więcej uwagi niz prostsze rośliny ale chyba warto bo sąnaprawde piękne. Pozdrawiam

112,25
iNs88
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2005, 13:05:50 »

CO2 jest konieczne ?

63l - ogólne
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2005, 13:20:05 »

Znacznie lepiej rosna dotyczy to większości roślin które pochodzą z upraw emersujnych. Poprostu rosna wtedy znacznie lepiej ładniej no i szybciej co niejako ma znaczenie w akwarium Smiley Jak korzystać z CO2 jest w dziale zrób to sam ---> bimbrownia - najprostszy sposób. Ja sam chce sie przerzucić na butlę , tylko brak kasy mnie zatrzymuje przed jej zakupem... Pozdrawiam

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: