ZuzaS
Nowy

|
 |
« : Styczeń 04, 2010, 15:04:44 » |
|
Mam w domu stare akwarium 47l...No i sobie ubzdurałam, że kupię i do niego wpuszczę dwa małe (ok.2-3cm długości)gurami dwuplame(czy dwuplamiste?myli mi się  ).Tylko czy to akwarium będzie dla nich wystarczająco duże?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2010, 15:10:31 » |
|
to akwarium jest dużo za małe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jasko
Jasko
Nowy

Uczmy sie kochac
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2010, 00:29:06 » |
|
Bedzie wystarczajace  poza tym pamietaj zeby mialo stala temperature wody jak i filtr czy napowietrzacz ,poczytaj o roslinkach do akwa i kup,zrob ladne zielone akwa i zobaczysz ze rybki beda rosly dobrze,ja bym wpuscil jeszcze np pretnika lub kiryski 2-3 , a jak sie zarazisz ;)Ta wspaniala pasja ktora jest akwarystyka to sama kupisz wieksze akwa. A i niesluchaj ze male zawsze bedzie male dla pewnych osob  pozdr
|
|
|
|
|
|
Uczmy sie kochac
|
|
|
My Sensi
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 05, 2010, 08:06:51 » |
|
jak nie masz pojęcia to się wcale nie odzywaj! nie będzie wystarczające bo jest z 2 razy za małe sadysto widziałeś kiedyś gurami??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wilku
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 05, 2010, 08:10:23 » |
|
Nie wiem czy Jasko chciał podszyć swoją wypowiedź ironią czy jak... Trochę mu nie poszło  Gurami rosną do rozmiarów dłoni. W 47 litrach to nawet nie będą miały jak nawrócić 
|
|
|
|
|
|
Oddam nadwyżki, przyjmę coś w zamian: 1. Cryptocoryne aponogetifolia 2. Hygrophila polysperma 3. Hygrophila Corymbosa 4. Microsorium pteropus 5. Ludwigia repens
|
|
|
Jasko
Jasko
Nowy

Uczmy sie kochac
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 05, 2010, 14:21:47 » |
|
Ja mam pielegnice pawiooka w 33l akwa,niema miejsca na obracnie sie ale mam fajny pomysl,rano ja obracam w jedna strone a wieczorem jak wracam z pracy to ja biore i obracam w druga strone  , gorzej z jedzeniem jak opadnie na dno  Ale niejest wielka ma 18cm. I lubi jak ja obracam , fajny pomysl pewnie zowu sie niespodoba pewnym osoba 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2010, 14:26:51 wysłane przez Jasko »
|
|
Uczmy sie kochac
|
|
|
My Sensi
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 05, 2010, 14:37:04 » |
|
Ja mam pielegnice pawiooka w 33l akwa,niema miejsca na obracnie sie ale mam fajny pomysl,rano ja obracam w jedna strone a wieczorem jak wracam z pracy to ja biore i obracam w druga strone  , gorzej z jedzeniem jak opadnie na dno  Ale niejest wielka ma 18cm. I lubi jak ja obracam , fajny pomysl pewnie zowu sie niespodoba pewnym osoba  ja też mam fajny pomysł zamieszkaj w szafie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wilku
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 05, 2010, 15:19:15 » |
|
Lepiej w kanapie  Tam też sam się nie obróci, a problem będzie podobny jak podasz jedzenie nie z tej strony 
|
|
|
|
|
|
Oddam nadwyżki, przyjmę coś w zamian: 1. Cryptocoryne aponogetifolia 2. Hygrophila polysperma 3. Hygrophila Corymbosa 4. Microsorium pteropus 5. Ludwigia repens
|
|
|
ZuzaS
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 05, 2010, 15:30:49 » |
|
później bym je przepuściła do większego akwa ,bo ja się boje żeby mi ich większe nie zjadły;)a tak to bym je trzymała jak podrosną do ok.7cm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
My Sensi
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 05, 2010, 16:44:42 » |
|
później bym je przepuściła do większego akwa ,bo ja się boje żeby mi ich większe nie zjadły;)a tak to bym je trzymała jak podrosną do ok.7cm
to jakie ty masz ryby w większym akwarium? rekiny?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laston
Akwa 54l
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 16, 2010, 22:08:12 » |
|
Gurami będą się lepiej czuły już w sedesie.
PS: Ale nie spuszczaj wody xD
|
|
|
|
|
|
Akwa 54l 2 molki (para) 2 kiryski pstre, 2 spiżowe i 1 panda 6 neonków innesa 2 czerwone i 2 czarne (zamierzam jeszcze dokupić, żeby sie rozmnażały ;p) I w *** ślimaków!!!!!!!!!!! (zamierzam kupić "helene" żeby je wytępić.)  Oświetlenie 15W nie umiem znaleźć 25W chyba nie ma na moja pokryw
|
|
|
Konio-ziom
Zainteresowany

Lubie Serrrr...
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 16, 2010, 23:53:45 » |
|
Górami są duże żeby nie powiedzieć ogromne, i potrzebują akwarium min.100l jak nie wiecej.
|
|
|
|
|
|
25L. - 1 Bojownik, xx Krewetki Red Cherry Cube 27l. Iwagumi Piesek Shih Tzu Sprzedam akwarium o pojemności 54l.
|
|
|
|