Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co się dzieje z żabienicą?  (Przeczytany 1199 razy)
eryk@
Stały użytkownik

« : Styczeń 15, 2010, 20:35:52 »

W moim 240 l akwa mam żabieniecoś w typie ozirys. Dotąd poięknie rosła, alegdy zrobiłem restart moja roślinka nadał wyposzcza zdrowe dobrze rozwinięte,wspoaniale rybarwione liście .Tylko ,że każdy nowy liść ma coraz krutszą łodyzkę.Czym jest po spowadowanie?

oświetlenie3x30w.
podłoże to żwir kwarcowy z dodatkiem pałeczek nawo zowych i podłoża floran. Przy roślince wsadzone są kulki gliniane firmy jbl.
co2 : gutla wysoko ciśnieniowa.

nawożenie :PG CLASIC,PG FEROO ,PG MIKRO.

Czy może to być spowodowane złymi świetlówkami bo dotąd miałem specjalne świetlówki flora glo firmy hagen, a po restarcie wymieniłem je na nowsze bo tamte byłt stare.Tylko że teraz te są to zwykle świetlówki.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2010, 21:57:23 wysłane przez eryk@ » Zapisane
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #1 : Styczeń 15, 2010, 21:58:37 »

Napewno w strarej wodzie było coś, co pomogło tej roślinie się rozwnąć, jak ja to mówie.  Grin
To znaczy że bardziej rosnie w starym akwarium, a nie po restarcie.

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #2 : Styczeń 16, 2010, 19:17:57 »

może to nadmiar mikroelementów? W PG micro - są mikroelmenty, w PG ferro - są, w PG clasic są.
więc pewnie to nadmiar cynku. skocz jeszcze tu http://www.akwarium.net.pl/forum/rosliny-akwarystyczne/niedobory-i-nadmiary-u-roslin/

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
Sepp
Zainteresowany
**

Born to own

« Odpowiedz #3 : Styczeń 16, 2010, 19:26:07 »

Czy może to być spowodowane złymi świetlówkami bo dotąd miałem specjalne świetlówki flora glo firmy hagen, a po restarcie wymieniłem je na nowsze bo tamte byłt stare.Tylko że teraz te są to zwykle świetlówki.
Oj, roślinom strasznie nie zrobi to różnicy, jakie są świetlówki.

Scio me nihil scire.  <3
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 16, 2010, 21:30:06 »

Oj, roślinom strasznie nie zrobi to różnicy, jakie są świetlówki.

Robi, robi.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: